Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nazım Gençtürk’ten Starbucks eylemcilerine tepki: İsrail’den ne farkınız var?

İzmit’te Starbucks müşterilenin kahvelerini zorla alıp döken gruba tepki gösteren Avukat Nazım Gençtürk, yapılan eylemin suç olduğunu hatırlatarak, “Sırf güçlü ve kalabalıksın diye zayıf gördüğüne tahakküm kurmaya çalışıyorsan, kendi doğrunun dikta ediyorsan İsrail’den ne farkın var” dedi.

İzmit’te Starbucks müşterilenin kahvelerini

Gazze’de okul, hastane ve diğer kamu binalarına saldırılar dünya kamuoyunda da tepki çekerken İsrail’e desteğini açıklayan ve İsrail menşeli ürünlere yönelik boykotlar devam ediyor. Türkiye’de de birçok ilde bu şirket ve ürünlere boykotlar devam ederken İzmit’te bir grup, Starbucks’ta protesto gerçekleştirdi. İzmit’te Outlet Center’da çekilen görüntülerde Starbucks’ta oturanlara tepki gösteren bir grup, müşterilerin kahvelerini zorla alarak yere döktü.

“MÜŞTERİLERE YAPILAN SUÇTUR”

Çekilen görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Kimi isimler eylemcileri desteklerken kimi isimler ise grubun tavrının yanlış olduğunu ifade etti. Eylemcileri eleştiren isimlerden biri CHP’li avukat Nazım Gençtürk oldu. Boykot eylemlerinin kapitalist sermaye için ders olduğunu ifade eden Gençtürk, eylemcilerin müşterilere karşı tavrının suç olduğunu ifade etti.

Nazım Gençtürk 

“BUNUN ADI ZORBALIKTIR”

Protestonun demokratik bir hak olduğunu ifade eden Gençtürk, “Boykot, doğru uygulanırsa, bazen kapitalist sermaye için iyi bir derstir. Lakin siz gidip kafede oturan insanların kendi paralarıyla aldıkları kahveleri döküp zorla kaldırırsanız bunun adı zorbalıktır, faşistliktir. Açıkça suçtur. Sırf güçlü ve kalabalıksın diye zayıf gördüğüne tahakküm kurmaya çalışıyorsan, kendi doğrunun dikta ediyorsan İsrail’den ne farkın var? Ayrıca Starbucks Turkiye müslüman Katarlıların. Sadece o mu? Tank palet fabrikamız dahi Katar’a satıldı, Borsa İstanbul hisseleri Katar’a satıldı.

“KOMİK OLMAYIN”

Bu ülkenin toprakları parsel parsel Araplara satılıyor. Zulme karşı üç maymunu oynayan Katar -BAE büyükelçilikleri kapısına dayanabiliyor musunuz “siz nasıl müslümansınız” diye? Siz mekan basıp zorbalık yaparken Türkiye-İsrail arasında kaç milyar dolarlık ticaret yapıldı haberiniz var mı? Dayanabiliyor musunuz sarayın kapısına? Haklı talebinize el birliği ile kamuoyu desteği nasıl kaybettirilir tarih yazıyorsunuz, komik olmayın” dedi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP lideri Özgür Özel'in çağrısıyla
Sıradaki Haber CHP’de İmamoğlu zirvesi sona erdi: Nasıl bir yol izlenecek?