Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ne dolar ne altın! Selçuk Geçer bu kez emekliler için kötü haberi verdi! Emeklinin alacağı zam oranını açıkladı

Piyasalar hakkında isabetli tahminleri ile öne çıkan isimlerden Selçuk Geçer, bu kez yatırımcılar için değil, emekliler için önemli değerlendirmelerde bulundu. Zam bekleyen emeklilere kötü haberi verdi. İşte merak edilenler…

Piyasalar hakkında isabetli tahminleri

Altın ve para piyasalarına yönelik analizleri ile yakından takip edilen finans uzmanlarından Selçuk Geçer, güncel ekonomik veriler ve gelişmeler sonrasında yeni tahminler yapmaya devam ediyor. Son olarak dolar/TL’de 60 lira beklentisini aktaran Selçuk Geçer, bu kez yatırımcılar için değil, emeklilerin beklediği zamlar hakkında konuştu.

Zam bekleyen emeklilere kötü haberi duyuran Selçuk Geçer, emekli maaşlarına yapılacak zamların şu an için yetersiz göründüğünü ve enflasyona bağlı olarak bu durumun gerçekleştiğini kaydetti. Emeklinin beklediği ek zam ile ilgili kötü haberin detaylarını da paylaştı.

EMEKLİYE EK ZAM OLACAK MI?

Yeni yılda asgari ücret, emekli ve memur zam oranları belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamlarının 3 Ocak’ta açıklanmasının ardından 6 aylık verilere göre maaşlara yapılacak zam oranları da netleşti.

Enflasyon verilerine göre, emekli maaşlarına yüzde 37,57 oranında, memurlara ise yüzde 49,25 oranında zam uygulandı. Emeklilerin asgari ücretleri ve memurlar arasındaki zam farkı ise tepki çekmeye devam ediyor. Zammı yetersiz bulan pek çok emekli ek zam bekliyor. Ancak ek zammın şu an için mümkün olup olmadığı tartışmaları da gündeme geldi.

SELÇUK GEÇER’DEN EMEKLİ MAAŞI AÇIKLAMASI!

Ekonomist Selçuk Geçer ise emeklilere ek zam konusunu değerlendiren uzman isimlerden biri oldu. Emekliye verilmesi beklenen ücretin 11 bin TL seviyelerinde olacağını ifade etti. Ek zammın yapılmayacağını ileri sünen Selçuk Geçer, seçim nedeniyle beklentilerin oluştuğunun altını çizdi.

Bütçe açığına bakıldığı zaman ek zammın mümkün olmayacağının altını çizen Selçuk Geçer, normal şartlar altında emekli maaşlarının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini kaydetti. Eski bir yasaya göre asgari ücretin en az yüzde 10 daha üstünde olduğu ifade etti. Ancak şu an için bu düzenlemenin geçerli olmadığını aktardı.