Nedenini açıkladı: Cemil Yaman'dan İsveç reddi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda dün görüşülen İsveç'in NATO'ya katılımıyla ilgili kanun teklifi 55 ret oyuna karşılık 287 kabul ve 4 çekimser oy ile kabul edilirken AK Parti'den ise Cemil Yaman ret oyu kullandı.

Nedenini açıkladı: Cemil Yaman'dan İsveç reddi!

TBMM'de İsveç'in NATO'ya üyeliği hakkında görüşülen kanun teklifinde AK Parti, MHP, DEVA Partisi ve CHP "evet"; İYİ Parti, Saadet Partisi, TİP, Hüda-Par da "hayır" oyu kullandı. Genel Kurul'da yapılan oylamada 55 ret oya karşılık 287 kabul ve 4 çekimser oyla kabul edilen görüşmede, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cemil Yaman ret oyu kullandı.

CHP'NİN 110 VEKİLİ KATILMADI

Kanun teklifinde ayrıca AK Parti'den Cemal Yaman'ın yanı sıra bir; CHP, DSP bir, Yeniden Refah Partisi'nden üç vekille fire verdi. CHP'den ve AK Parti'den bir vekil ise çekimser kaldı. Görüşmeye CHP'den 110, AK Parti'den 47, MHP'den 7, DEM Parti'den 50, İYİ Parti'den 15, Saadet Partisi'nden 4 vekil katılım sağlamadı.

YAMAN SEBEBİNİ AÇIKLADI

AK Partili Yaman konuya dair 10 Haber sitesinden Caner Polat'a yaptığı açıklamada; "Ret oyu verdim. İsveç sözlerine sadık kalacağına beni inandıramadı. ABD’nin eylemlerinin karardan sonra tutarlı olacağına dair de bende bir güven oluşmadı. Partimizin ret ya da kabul yönünde bir grup kararı yoktu. Ret kararım şahsen yaptığım değerlendirmelerin sonucudur” dedi. AK Parti'den Kocaeli milletvekilleri arasında bulunan Radiye Sezer Katırcıoğlu, Saadettin Hülagü ve Veysel Tipioğlu ise evet oyu kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ