Nihal ve Bahar Candan neden tutuklandı? Candan kardeşler ifadelerinde ne dedi?

Sosyal medya fenomeni kardeşler Nihal ve Bahar Candan, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Candan kardeşler, iddiaları reddederek suçlamaları kabul etmediklerini belirttiler. Şüphelilerin, 2020 yılında başlatılan operasyonun bir parçası olarak gözaltına alındıkları ve suç örgütünün 100 milyon TL'lik vurgun yaptığı iddia ediliyor.

Bahar ve Nihal Candan ile Hacı İsrafil S.'nin adliyeye sevk edildikleri açıklandıktan sonra, ifade süreçleriyle ilgili detaylar da gün yüzüne çıktı. Candan kardeşlere, özellikle lüks restoranlarda düzenledikleri yemekli etkinlikler ve eski polis Onur Apaydın ile olan ilişkileri konusunda sorular yönlendirildi. Nihal Candan, Apaydın'ın eski sevgilisi olduğunu belirtirken suçlamaları reddetti. Eski sevgilisinin ismini Kaan Hamzaoğlu olarak bildiğini ifade eden Nihal Candan, "Uzun süre önce ayrıldık, hakkında bir süre uzaklaştırma kararı da aldırmıştım. Adını öyle öğrendim" şeklinde konuştuğu iddia edildi.

Ayrıca, Nihal Candan'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı "Hesabıma 12 milyon geldi" şeklindeki bir paylaşım da sorgulandı. Candan, bu paylaşımda 2 yerine 12 yazdığını, amacının espri olduğunu belirtti.

Bahar Candan ise sorulara, "O restoranlara birçok ünlü gidiyor zaten" diyerek cevap verdi. Suçlamaları reddeden kardeşler, kendilerine sorulan şebeke üyeleriyle ilgili isimleri tanımadıklarını ifade ettiler. Operasyon kapsamında ilerleyen soruşturmanın sonuçları ise merakla bekleniyor.