NİKE TÜRKİYE SATIŞLARI KAPANDI MI? Nike Online Satış Yok Mu? Nike Türkiye Sipariş Neden Verilmiyor? Nike Nerenin Malı?

Nike Türkiye kararı milyonlarca vatandaşın gündemine girdi. Dünyanın önde gelen spor giyim markası Nike Türkiye siparişleri askıya aldı. Türkiye gümrük mevzuatına değinilen açıklama ardından Nike Türkiye'den alışveriş yapılıp yapılmayacağı sorgulandı. Peki, Nike Türkiye kapandı mı? Nike nerenin malı? İşte yanıtı..

NİKE TÜRKİYE SATIŞLARI KAPANDI MI? Nike Online Satış Yok Mu? Nike Türkiye Sipariş Neden Verilmiyor? Nike Nerenin Malı?

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Nike Türkiye kararı gündeme geldi. Türkiye’den verilen siparişleri askıya aldığını duyuran Nike Türkiye sitesinden kamuoyuna açıklama yapıldı. Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişiklik ardından alışveriş deneyimi değişti. Kararın ardından arama motorlarında Nike nerenin malı sorgulamaları başladı. Peki, Nike Türkiye sipariş neden verilmiyor? Nike Türkiye kapandı mı? İşte merak edilenler..

NİKE TÜRKİYE KAPANDI MI?

Dünya çapında spor malzemeleri üreticisi olarak ünlenen Nike Türkiye satışlarını kapattı. Türkiye’de yurt dışından gelen ürünler için alınan vergi kararı gereği Nike siparişleri durdu. Nike Türkiye açıklamasında, "Gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız" denildi.

NİKE NERENİN MALI?

Nike, Amerika Birleşik Devletleri merkezli önde gelen spor ayakkabı, spor giysi ve spor aksesuarları tasarımcısı ve pazarlayıcısıdır. Şirket spor malzemeleri üreten markadır. Phil Knight ve Bill Bowerman ortaklığıyla kuruldu.

Kaynak: Şermin Temur