Nilay Merttürk: Seçime çok güçlü giriyorum

CHP Kartepe Belediye Başkan adayı Nilay Merttürk, adaylığının netleşmesi sonrası yaptığı açıklamada seçime çok güçlü bir şekilde girdiğini ifade etti.

Nilay Merttürk: Seçime çok güçlü giriyorum

31 Mart yerel seçimlerine 99 gün kaldı. Siyasi partilerin adayları netleşmeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli’de 3 ilçe belediye başkan adayı dün gece saatlerinde netleşti. Başkan aday adayı olmak için görevinden istifa eden Kartepe eski İlçe Başkanı Nilay Merttürk, CHP Kartepe’nin adayı oldu.

“BİR GÜNDE 140 HANEYE GİRDİK”

Adaylığı dün gece saatlerinde netleşen Merttürk, Nokta Gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Uzun bir süredir çalışmalara devam ettiğini ifade eden Merttürk, “Sahadan hiç ayrılmadık. Alışık olmadık düzende düzende evlere girerek, kadının farklılığını hissederek yaptık çalışmalarımızı. Verimini genel seçimlerde aldık. Hasan Başkanımız ve ilçe yöneticilerim aynı tempoyu devam ettirdiler. Öbek çalışmalarımıza devam ediyoruz. 140 haneye bir gecede girdik ve merhaba biz geldik dedik. Ben zaten sahayı bilen biriyim. Kadın olmam, Kartepe’yi tanımam ve mesleğim bana çok büyük destek oluyor. Kartepe’nin derdini biliyorum. Kartepenin derdi ile dertlenen biriyim” ifadelerini kullandı.

“KAHVE DEĞİL EV SİYASETİ YAPACAĞIZ”

Farklı bir seçim yönetimi yapacağını ifade eden Merttürk, “İlçe başkanlığı dönemimde de evlerde gönüllere dokunan bir anlayış ile devam ettik. Kahve siyaseti değil ev siyaseti yapacağız. Ulaşabildiğimiz kadar kadına ve gence ulaşacağız. Kartepe’nin genci sosyallik alan konusunda çok dezavantajlı. Onlara yanlarında olduğumuzu hissettireceğim.

“ÇOK GÜÇLÜ”

Umarım Kartepeli vatandaşlar beni bağrına basar. Ben Kartepe’nin kızıyım. Örgütüme teşekkür etmek istiyorum. Ortak adayda birleştiler. Benim ismimde birleşmeleri çok gurur verici. Mahalle başkanlarından sandık görevlilerine kadar her birine teşekkür ederim. Çok güçlü bir şekilde seçime giriyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Kartepe’nin bütün üyeleri yanımda diyebilirim. Onlara sonsuz teşekkür ederim” dedi. nSerhat

Kaynak: HABER MERKEZİ