Niyet Etmezsek Oruç Kabul Olur Mu? Niyet Etmeden Oruç Tutulur Mu? Oruç İçin En Geç Ne Zaman Niyet Edilir?

Mübarek Ramazan ayına girişle ilk orucunu tutacak olan vatandaşlar niyet etmeden oruç tutulur mu sorusuna yanıt aradı. 2024 Ramazan ayının ilk sahuruna kalkan kişiler niyet etmezsek oruç kabul olur mu araştırması yaptı. Diyanet oruç niyet açıklaması geldi. Peki, oruç için en geç ne zaman niyet edilir? İşte yanıtı..

Niyet Etmezsek Oruç Kabul Olur Mu? Niyet Etmeden Oruç Tutulur Mu? Oruç İçin En Geç Ne Zaman Niyet Edilir?

Mübarek Ramazan-ı Şerif geldi çattı. 10 Mart Pazar gecesi yılın ilk sahuruna kalkan Müslümanlar 11 Mart Pazartesi günkü iftar saatine kadar oruç ibadetini yerine getirmeye başladı Sahura kalktığı halde niyet etmeyi unutanlar niyet etmeden oruç tutulur mu, ezandan sonra oruç niyet edilir mi gibi sorulara yanıt aradı. Çok sayıda vatandaş arama motorlarında niyet etmezsek oruç kabul olur mu sorgusu yaptı. Peki, sabah niyet edilen oruç kabul olur mu? Oruç için en geç ne zaman niyet edilir? İşte yanıtı..

SABAH NİYET EDİLEN ORUÇ KABUL OLUR MU?

Oruç tutarken niyet etmeyi unutmak orucunuzu bozmaz. Müslümanlar özel bir yeri olan Ramazan ayında sahura kalkmak da niyet etmek anlamına gelir. 11 ayın sultanı Ramazan ayında oruç tutacak kişilerin "Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucumu tutmaya” şeklinde niyetlenmesi gerekiyor. Sabah niyet edilen oruç kabul olur mu Diyanet İşleri Başkanlığı açıklamasında, "Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır" denildi. Oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

NİYET ETMEZSEK ORUÇ KABUL OLUR MU?

Niyet etmezsek oruç kabul olur mu Evet eğer sahura uyanamadıysanız ya da geceden niyet edemediyseniz sabah kalktığınızda ilk iş kalben niyet etmek olmalı. Oruca niyet etmek için özel bir dua yoktur. Oruç tutacak kişinin "Niyet ettim Allah rızası için yarınki orucumu tutmaya” demesi yeterlidir. Niyet etmezsek oruç kabul olur mu niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmek menduptur.