Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Nobel ödüllü yazar 92 yaşında hayata gözlerini yumdu

Nobel ödüllü yazar 92 yaşında hayatını kaybetti…

Nobel ödüllü yazar 92

Öykülerindeki tarzı nedeniyle sık sık Rus yazar Anton Çehov ile karşılaştırılan yazar, 60 yılı aşkın bir süre boyunca, Kanada kırsalındaki yaşama odaklanan kısa öyküleriyle sevilen başyapıtlar üretti. Ailesi ve yayıncısı, yazarın Pazartesi gecesi Ontario, Port Hope’daki evinde öldüğünü doğruladı. Penguin Random House Kanada CEO’su Kristin Cochrane yaptığı açıklamada, “Alice Munro ulusal bir hazinedir, eserleri Kanada ve dünyanın dört bir yanındaki okuyucular tarafından okunan, hayranlık duyulan ve el üstünde tutulan muazzam derinlik, empati ve insanlığa sahiptir” dedi.

ALİCE MUNRO KİMDİR?

Munro, ilk büyük çıkışını 1968 yılında, Batı Ontario’nun banliyölerindeki yaşamı konu alan Dance of The Happy Shades adlı kısa öykü derlemesi ile yaptı ve Kanada’nın en yüksek edebiyat ödülü olan Genel Vali Ödülü’nü kazandı. Bu, Munro’nun yaşamı boyunca kazanacağı üç Genel Vali Ödülü’nden ilkiydi.

The New Yorker dergisi 1977’de Munro’nun küçükken babasından aldığı cezaları konu alan Royal Beatings adlı öyküsünü yayımladı. Munro’nun dergi ile uzun bir ilişkisi oldu.

Bir çiftçi ve öğretmenin kızı olan Munro, 1931 yılında Wingham, Ontario’da doğdu. Öykülerinin çoğu bölgede geçmekte ve bölgenin insanlarını, kültürünü ve yaşam biçimini anlatmaktadır.