Nokta TV'e “Çiğ köfte” tartışması damga vurdu!

Taner Sinan Çakırer ile Kente Değer Katanlar programı dün akşam Nokta TV ekranlarında yayınlandı. 21 hemşehri dernek başkanının konuk olduğu programa ‘Çiğ köfte kimin?’ tartışması damga vurdu.

İlimizin yakından tanıdığı Taner Sinan Çakırer hazırlayıp sunduğu Kente Değer Katanlar programında birbirinden önemli konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Nokta TV ekranlarında dün akşam yayınlanan programa 21 hemşehri dernek başkanı katıldı.

ÇİĞ KÖFTE TARTIŞMASI

Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği Ahmet Karagöz, Kocaeli Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sinan Yılmaz , Kocaeli Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Enis Göçer ve Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı Kadir Zortaş’ın ‘çiğ köfte bizimdir’ açıklaması stüdyoda çiğ köfte tartışmasının yaşanmasına sebap oldu. Programa telefon ile bağlanan Nokta Medya Yönetim Kurulu Başkanı Cezmi Çiçek ise çiğ köftenin Malatya’ya ait olduğunu söyledi.

ÇİÇEK: DOĞUŞ YERİ MALATYA’DIR

Programda konuşan Cezmi Çiçek, “Çiğ köfte şuranındır, hedik buranındır dediler ya. Bunların hepsinin doğuş yeri Malatya’dır. Bunun ispatını kısa bir süre sonra yapacağım. Arkadaşlarımızı toplayıp nasıl yapıldığını göstereceğiz” dedi.

“ÇİĞ KÖFTE YARIŞMASI” TEKLİFİ

Kocaeli Malatyalılar Derneği Başkanı İlkin Doydum, , “Cezmi bey doğru söylüyor. Çünkü Adıyaman Malatya’ya bağlıydı. Adıyaman, Urfa, Maraşlı ve Sivaslı hemşerilerimiz de çiğ köfteyi sahiplendi. Ben şöyle bir öneri de bulunacağım: Bir yemek programı gibi bir şey yapalım. 3 başkanımız çiğ köfteyi yoğursun. Kim daha iyi yoğurulsa biz kendi aramızda çiğ köfte patentini onlara verelim” dedi.

“YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ HALEP’TEN…”

Körfez Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Kaya, “Bizler yerleşik hayata geç geçen bir milletiz. Yemek kültürümüz Halep’ten geliyor. Her şehrimizin başka güzelliği var. Doğuya gittiğimiz de çok zengin sofralarla karşılaşırız. Tüm illerimizin ayrı lezzetleri var. Ben birçok ile gittim. Malatya’nın lezzetleri daha çekici. Bunu da kabul edelim” ifade etti.

“HER ŞEYİN SAHİBİ URFA”

Son olarak ise Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği Ahmet Karagöz, “Gastronomi ve tarihin sıfır noktası Şanlıurfa’dır. 12 bin yıllık Göbeklitepe’miz var. O yüzden her şeyin sahibi biziz. Şanlıurfa gerçekten kültürü ve yemekleri ile bambaşka bir yer” dedi.

PROGRAMA KATILAN DERNEK BAŞKANLARI

Gölcük Kırıkkaleliler Derneği Başkanı Rıdvan Karadoğan, Kocaeli Orta Anadolu İl Dernekleri Kültür Platformu Başkanı Erhan Bozkurt, Kocaeli Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Enis Göçer, Kocaeli Burdurlular Derneği Başkanı Nilgün Doğanay, Körfez Malatyalılar Derneği Başkanı Mehmet Kaya, Kocaeli Malatyalılar Derneği Başkanı İlkin Doydum, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Kocaeli Ardahanlılar Derneği Başkanı Alpay Aydemir, Karabağ Azerbaycan Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Kurucu Başkanı Güneş Şahin, Kocaeli Şanlıurfalılar Derneği Ahmet Karagöz, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmit Şubesi Başkanı Yüksel Öztürk, Kocaeli Yozgatlılar Derneği Başkanı Salih Ata, Kocaeli Tokatlılar Derneği Başkanı Turan Şahin, Kocaeli Bitlis Ahlatlılar Derneği Başkanı Ekrem Yıldırım, Kocaeli Adıyamanlılar Derneği Başkanı Sinan Yılmaz, Kocaeli Niğdeliler Derneği Başkanı Cumali Bozok, Kocaeli Erzincanlılar Derneği Başkanı Mehmet Akkılıç, Kocaeli Sivaslılar Derneği Başkanı Kadir Zortaş, Kocaeli Elazığlılar Derneği Başkanı Feti Sekin ve Kocaeli Kayserililer Derneği Başkan Yardımcısı Mahmut Semerci katıldı.