Not yığınları arasında asırlık kebapçı...

İstanbul Beyoğlu'nda kuşaktan kuşağa hizmet veren Bilice Kebap bir asrı aşkın bir süredir Asmalımescit'te otantik atmosferi ile gelenleri hayran bırakıyor.

Not yığınları arasında asırlık kebapçı...

Başında fes bulunan kişiler tarafından, bakır tepsilerde sunulan, yanında çeşitli mezelerle sofraya gelen kebap; gelen misafirler tarafından çok lezzetli bulunuyor.

Sunum ve lezzetinin yanı sıra Bilice Kebap'ı ilginç kılan en önemli özelliği ise dükkanın camlarının tamamen minik not kağıtları ile kaplı olması. İçeri girdiğinizde dükkanın duvarlarında, tavanlarında ve her köşesinde not kağıtlarının yapıştırılmış olduğunu görüyorsunuz. Nokta Gazetesi olarak, Beyoğlu gezintimiz sırasında bu dükkan dışarıdan dikkatimizi çekince hikayesini merak edip içeriyi gezmek ve bilgi almak istedik.

YILLARDIR DEVAM EDİYOR

Bilice Kebap'a gelen misafirler yedikleri kebabın ve mezelerin tadını çok beğendikleri ve mekandaki tarihi esintilerden de etkilendikleri için gitmeden önce minik notlar yazıyorlar ve dükkanın bir köşesine yapıştırıyorlar. Yıllardır devam eden bu ilginç gelenek bununla da sınırlı değil. Gelen müşteriler kendi ülkelerine ait bir kağıt parayı da hatıra olarak dükkana bırakıyorlar. Misafirlerin bıraktıkları minik not ve paralar dükkanın her köşesinde sergileniyor.

AVİZELERDEN BİLE…

Yığınla not ve kağıt paranın sergilendiği dükkanda avizelerden bile kağıtlar sarkıyor. Hatta pencereler bile tamamen not kağıtları ile kaplandığı için içeriden bakınca dışarıyı görmek bile mümkün değil. Kağıtlar üzerinde sevgi, teşekkür ve beğeni ifadesi taşıyan, çeşitli dillerde notlar yer alıyor. Bazı müşteriler not kağıtları üzerine kalp benzeri figürler çiziyorlar.

BARIŞIN İZLERİ HİSSEDİLİYOR

Dükkan bir asırı aşkın süredir dimdik ayakta ve hiçbir restorasyon da görmemiş. Tarih kokan ve aşınmış duvarları ile dikkat çeken dükkanın ilk sahibi Ermeni asıllı biri olduğu için Ermenilik ve Hristiyanlık kültürünü yansıtan detaylara da rastlamak mümkün. Osmanlı ve Ermeni kültürünün harmanlandığı dükkanda barışın izlerini hissedebiliyorsunuz. Yolunuz Beyoğlu'na düşerse ve eğer buram buram tarih kokan, tarihi atmosferi ile size zamanda yolculuk yaşatacak özel bir dükkanda kebap yemek ve not bırakmak istiyorsanız Bilice Kebap sizin için doğru adres olabilir...

HABER: Hilal Sarıyar

Kaynak: HABER MERKEZİ