Nurettin Çelik: Bu defter Tahir Büyükakın’ın amel defteri

Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik Nokta TV ekranlarında konuştu. Çelik, 8 bin 200 vatandaşın sorunları ile oluşturduğu çalışma kitabına ‘Amel Defteri’ benzetmesi yaparak, “Amel defteri ama Büyükakın’ın sol tarafından aldığı bir defter” dedi.

Yerel seçimleriçin geri sayım devam ederken siyasi partilerin çalışmaları da devam ediyor. 31 mart tarihinde gerçekleşecek olan seçimler için belediye başkan adayları da tam gaz sahada. Saadet Partisi’nin Kocaeli Büyükşehir Adayı Nurettin Çelik bu akşam Nokta TV ekranlarına konuk oldu.

“KENTİ KUCAKLAYAN PROJELER”

Ebru Şimşek İle Ne Haber programının konuğu olan Çelik, önemli açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi’nin eski il başkanı olan Nurettin Çelik, “Ben bu kentin insanıyım. Bu kenti tanıyorum ve biliyorum. Temennimiz kentimizi tamamen kucaklayacak projeler üretmek. Ben toplumun her kesimini bilen yerel bir siyasetçiyim. Tek amacımız kentimizin sıkıntılarını gidererek önümüzdeki süreçte düzgün bir kent yapısı oluşturabilmek.

“TÜM MAHALLELERİN SIKINTILARINI BİLİYORUM”

Siyasi kampanyaya başlamadan önce daha sahaya inmeden kentimiz için bir çalışma yaptık. Ben buraya ev ödemimi hazırlayarak geldim. İlimizin 12 ilçesinde hangi alanlarda eksiklikler sıkıntılar var bunun tespitini yaparak sahaya indim. Kocaeli’de bulunan tüm mahallelerimizin sıkıntılarını biliyorum. Bir çalışma defteri hazırladım. Bu kitapta 8 bin 200 vatandaşımızın büyükşehir ve ilçe belediyelerden alamadığı hizmetler yer alıyor. Tabir-i Caizse çıkardığımız bu defter bir amel defteri ama mevcut Büyükşehir Belediye Başkanının sol tarafından aldığı bir defter.

“BAŞARI İÇİN PLANLAMA GEREKİR”

Allah nasip ederse, vatandaşımız da tercih ederse bizim 5 yıllık bir çalışma alanımız olacak. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını tespit etmeden çalışmalar yapılırsa yetersiz oluyor. Hayatta başarılı olmak istiyorsak, güzel bir planlama yapmamız gerekiyor. Sol düşüncedeki arkadaşlar çöyle düşünüyor: ‘Çoğulcu demokrasi ile bu halkı yöneteceğiz’ Çok güzel bir şey. Her kesimden insanın bir araya gelerek çözüm üretmesi gerçekten güzel bir şey.

Nurettin Çelik: Bu defter Tahir Büyükakın’ın amel defteri - Resim : 1

“BU ANLAYIŞ VATANDAŞI DÜŞÜNMÜYOR”

Bazı arkadaşlarımız da ‘Şehrin dinamikleri ile bir araya gelerek projeler yapacağız.’ Bu da güzel bir şey. Ama uygulamaya gelince örneğin ekmeğe zam yapılacak. Şimdi şehrin dinamikleri bir araya gelecek ama partili oda başkanı, partili meclis üyesi, partili belediye başkanı, partili fırıncı ile zam orataya çıkacak. Burada ne oluyor? Bu anlayış vatandaşı düşünmüyor, partiyi düşünüyor. Buradan da iyi bir hizmet çıkmıyor.

“EN BÜYÜK SORUN ALTYAPI”

Kocaeli’deki tüm ilçelerimizin en büyük sorunu altyapı. Başiskele’de yüzde 21, Darıca’da yüzde 22, Derince’de yüzde 15 altyapı sorunu var. Altyapı Büyükşehir’in öncelikli görevi. Vatandaş çalışmasını yapmışsana desteğini vermiş ama sen onların sorunlarını çözmüyorsun. İkinci en büyük sorun ulaşım, üçüncü en büyük sorun ise trafik.

“5 SENE İÇİNDE ÇÖZÜLMEDİ”

Yeterli yol ve otopark yok. Önümüz Ramazan. Neden insanlar aracının ya da otobüsün içinde iftarını açsın. Bu kitapçıkta yer alan sorunları tespit eden vatandaşlar her partiden. Sadece bir tek partiden değil. 5 sene içinde bu sorunlar çözülmedi daha çok büyüdü. Aynı yapı devam ederse trafikte kalan süre daha çok artacak.

“MARKA YAPAMADI”

Kentimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a baktığım zaman ona üzülüyorum. Bu imkanlarla bu kenti marka yapamadığı için ona üzülüyorum. Bundan önceki büyükşehir belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da bizim büyüğümüz. Ona saygı duyuyorum ama şehrin sorunlarına yönelik yaptığı bir çalışma yok.

“İNSANLARIN GÖZÜNE DEĞİL, GÖNLÜNE GİRECEĞİZ”

Sadece insanların gözüne girmek için çalışmalar yapıyorlar. Biz insanların gözüne girmek için değil, gönlüne girmek için çalışmalar yapacağız. Böylece kentin geleceğini, çocukların umudunu yeşertmiş olurum” dedi.