Nurettin Çelik: Kocaeli’nin mahalle mahalle sorunlarını tespit ettik

Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik 8 bin 200 insan ile yaptıkları görüşme sonrası Kocaeli’nin mahalle mahalle sorunlarını tespit ettiklerini ifade etti

Yerel seçime 2 gün gibi kısa bir süre kaldı. Saadet Partisi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nurettin Çelik Nokta TV’de yayınlanan ‘Berkan Aslan ile Seçime Doğru’ programının konuğu oldu. Nokta TV Genel Yayın Yönetmeni Berkan Aslan’ın sorularını yanıtlayan Nurettin Çelik, seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“HER ALANDA KAÇAK VAR”

Siyasetçilerin toplumda eskisi gibi olumlu karşılanmadığını ifade eden Çelik bunun sebebini ise, “Vatandaş alın terini sofrasına getiremiyor. Yani kaçaklar çok fazla. Her alanda kaçak var. Hizmette de kaçak var. Var olan insanları etkili kullanılmamasında da kaçak var. Dolayısıyla biz bu yapıyı yeniden güçlendirecek adımlar atmak zorundayız” şeklinde açıkladı.

“MUTLU YAZMAKLA İNSANLAR MUTLU OLMUYOR”

20 yıldan beri aynı siyasi anlayışın Kocaeli’yi yönettiğini ifade eden Çelik, “Bu 20 yıllık dönem içerisindeki vatandaşın yaşam kalitesi değil daha çok problemleri arttı. Problemler daha çok artarak devam ediyor. Bizim siyasetçi olarak yani bakış açımız insan olacak. Biz insanı mutlu edersek şehirlerimiz mutlu olur. İnsanı mutlu etmeden, mutlu şehir demek ve şehri mutlu yapmaz. Allah nasip eder milletimiz desteğini verirse Saadet Partisi Milli Görüş belediyeciliği ile birlikte biz bu mutluluğu yeniden Türkiye geneline yayacağız” ifadelerini kullandı.

“HERKESİN EŞİT HİZMET ALMASI LAZIM”

Büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde insana dokunacağını ifade eden Çelik, “Burada insana dokunurken iktidar partisi daha çok yakınlarındaki yani kendi partililerine dokunmayı tercih ediyor. 2 milyon 100 bin kardeşimizin yaşamış olduğu Kocaeli'nde herkes eşit haklara sahiptir. Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Ama hizmeti herkes eşit bir şekilde alması lazım. Kocaeli'de yaşayan bir seçmen olarak büyükşehir belediye başkan adayı olarak üzüyor. Önümüzdeki süreçte vatandaşımızın tamamını kucaklayacak her birine eşit bir şekilde hizmet edecek anlayışı getirmek istiyoruz” dedi.

“MAHALLE MAHALLE SORUNLAR TESPİT EDİLDİ”

8 bin 200 vatandaş ile Kocaeli’nin sorunları üzerine anket yaptıklarını ve bunu bir kitap haline getirdiklerini ifade eden Çelik, “İnsanlarıa sorduk niye mutlu değiliz? Sıkıntılarımız nedir? Önümüzdeki süreçte neler yapmak lazım? Bu çalışmayı ilçe ilçe, mahalle mahalle yaptık. Beş yıllık dönem içerisinde ev ödevini çıkardık. Sıkıntıları nedir? Bununla alakalı önce bir tespit yapmamız lazım ki bir teşhisi yapmadan tedavi etmemiz mümkün değil. Yani kentteki insanımızın beklentilerini biz bileceğiz. Sıkıntıları bileceğiz. Ona göre yol haritası çıkartacağız” dedi.

“KOCAELİ’NİN SORUNLARI”

Kocaeli’nin sorunlarını sayan Çelik, “Öncelikle altyapı problemimiz var. İkinci problem ise ulaşım problemi. Üçüncü problem, trafik problemi. Dördüncü problem, hizmetlerin eşit bir şekilde yansımaması. Beşinci problem sokakların güvenli olmaması, özellikle gece park bahçeleri. İsraflar, yolsuzluk var. Kendi içerisindeki diğer bütün problemleri listelenmiş. Mahalle mahallede yapılmış. Bir çalışma programı çıkartacağız. Biz sorunları böyle çözeriz tekrar. Bir insanın işini gör öteki adamı görme. Hizmetlerin eşit bir şekilde yansımaması demek halkın yarısı mutlu olur, yarısı mutlu olmaz.

“KİMSENİN SİYASİ GÖRÜŞÜNE BAKMAYIZ”

Burada biz seçildiğimizde otuz bir Mart akşamına kadar rozetimiz var. Otuz bir Mart akşamı rozet çıkar. Biz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak halkımızın tamamına hizmet ederiz. Oradaki insanların şeyine bakmayız. Kimliğine bakmayız. Efendim siyasi görüşüne bakmayız. Etnik yapısına hiç bakmayız. Yani olması gereken çalışma budur. Biz önümüzdeki süreçte inşallah bu çalışmayı yaparak yol yürüyeceğiz. Yani hep beraberce bu yol yürüdüğümüz takdirde bulunduğumuz kente değer katmış oluruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ