Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O fabrikanın işçisine yüzde 89 zam!

Toplu iş sözleşmesi için görüşmelerin devam ettiği Polisan’da son noktaya gelindi. Firmadan yapılan anlaşmaya yönelik açıklama geldi.

Toplu iş sözleşmesi için

Dilovası’nda faaliyette bulunan Polisan fabrikasında çalışan ve yaklaşık 450 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuca bağlandı. Lastik-İş Sendikası Gebze Şubesi’nin örgütlü olduğu Polisan Boya ve Kimya fabrikasında işçilerin maaşlarına ilk 6 ay için zam yapıldı.

POLİSAN’DA İŞÇİYE ZAM

Sendika ile işveren arasında yapılan anlaşma şartlarına göre, Polisan’da işçilerin maaşlarına ilk 6 ayda yüzde 89 zam, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylarda ise enflasyon +20 zam verilecek. Bununla birlikte, asgari ücrette ciddi bir artış olması durumunda ise zamlar asgari ücretin yarısı üzerinden hesaplanacak. Böylelikle, Polisan’da sosyal haklar hariç toplama bakıldığında da yüzde 129 oranında zam yapıldı.

2 YILLIK SÖZLEŞME

Sözleşmenin 2 Nisan’da imzalanması sonrasında Polisan’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) açıklama yapıldı. Firmadan KAP’a yapılan açıklamada, ”Şirketimiz bağlı ortalıkları Polisan Kimya Sanayii A.Ş ve Polisan Yapıkim Yapı Kimyasalları San. ve Tic. A.Ş’den yapılan bildirime istinaden, üyesi oldukları Lastik-İş Sendikası ile Dilovası, Adana ve Samsun tesisleri için toplu iş sözleşme görüşmelerinde 2 Nisan 2024 tarihinde anlaşma sağlandığı ve 01.01.2024 – 31.12.2025 dönemini kapsayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesinin imzalandığı bildirilmiştir.” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Alikahya-Stadyum Tramvay Hattı Projesi için konuşan
Sıradaki Haber Büyükakın açıkladı: Ne zaman tamamlanacak?