O fotoğrafın ardından CHP’li genç kurultay delegesi oyunun rengini açıkladı!

CHP Genel Merkezinin paylaştığı fotoğraf ve yazının ardından CHP Kocaeli’nin genç kurultay delegesi oyunun rengini açıkladı.

O fotoğrafın ardından CHP’li genç kurultay delegesi oyunun rengini açıkladı!

CHP Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı’nın da aralarında bulunduğu 55 il başkanı, kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı. Bugün gerçekleştirilen destek açıklamasının fotoğrafı CHP Genel Merkezinin resmi hesabından da paylaşıldı. Ancak CHP Genel Merkezi, il başkanlarının desteğini “kurultay delegelerini temsilen” diyerek lanse etti.

“KURULTAY DELEGELERİNİ TEMSİLEN”

CHP Genel Merkezinin açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı öncesinde 55 İl Başkanı, Kurultay Delegelerini temsilen Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararını bir deklarasyonla ilan ettiler” denildi.

“UYGUN OLMAMIŞTIR”

Bu açıklamaya CHP Başsiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Anıl Acurman, “Kıymetli il başkanlarımızın kurultay delegelerini değil, kendi özgür iradelerini temsilen bu fotoğrafa girmişlerdir. Bu fotoğrafta Kocaeli delegasyonu değil, sayın il başkanımız Bülent Sarı bulunmaktadır. Genel merkezimizin resmi hesabından böyle bir paylaşım ise bence uygun olmamıştır” demişti.

AÇIKLAMA YAPTI

Başkan Anıl Acurman’ın açıklamasının ardından, CHP Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı, partinin genç kurultay delegesi Mete Aydın, oyunun rengini açıkladı. Mete Aydın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

DEĞİŞİM!

Ben bir kurultay delegesi olarak; Tıraş olduğum berbere, Sebze aldığım manava, Et aldığım kasaba, Köyde konuştuğum emekliye, Sahilde görüştüğüm genç arkadaşlarıma sordum. Yetmedi, örgütümün her kademesine danıştım. Cevap açık ve çok net: Özgür Özel ile DEĞİŞİM!

GELECEK KAYGIM OLMADAN

Oyumu Özgür Özel’den yana kullanacağımı; korkmadan, kimseden çekinmeden, siyasi gelecek kaygım olmaksızın belirtmek isterim.”

Kaynak: HABER MERKEZİ