Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“O fotoğraftan sonra itiraz etmeye karar verdik”

Yeniden Refah İzmit ilçe kongresinde yaşanan olayların ardından aday Hakan Uzun içini döktü. Uzun, kongreye itiraz etmeyi düşünmediklerini ancak Cafer Ateş’in paylaşımı sonrası itiraz edeceklerini belirtti.

Yeniden Refah İzmit ilçe

Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe Teşkilatı olağanüstü kongresi geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. 4 adayla başlayan kongre, adaylardan Abdurrahman İlhan ve Nurettin Kulaksız’ın çekilmesi ile birlikte 2 adayla tamamlandı. Mevcut İlçe Başkanı Cafer Ateş’in 56 oy aldığı kongrede muhaliflerin desteklediği aday Hakan Uzun 23 oy aldı. Kongrede konuşan Hakan Uzun, aday olmamaları için delegeliklerinin silindiğini ve baskın kongre yapıldığını söylemişti. Öte yandan Uzun, yapılan kongrenin tüzüğe aykırı olduğunu söyleyerek itiraz ettiklerini duyurmuştu.

“OLUMLU OLUMSUZ DÖNÜŞLER OLDU”

Bugün bir açıklama yapan Hakan Uzun kongre sürecinde önlerine çıkan engelleri anlattı. İşte Uzun’un o açıklaması:  “Kamuoyunun da bildiği üzere 08.10.2023 Pazar günü Yeniden Refah Partisi İzmit İlçe 1. Olağanüstü kongresi gerçekleştirildi. Kongre öncesi ve sonrası vakur duruşumuzu ve milli görüş davamıza uygun hareket etmeye tüm gücümüzle çalıştık ve hayırlısı ile kongreyi tamamladık. Kongre öncesi ve sonrası aday olmamız dolayısıyla bir çok kişiden olumlu, bir iki kişiden olumsuz dönüşler oldu.

“ÖYLE AMA BÖYLE KAZANAN TARAF OLDULAR”

Kongre günü de tüm yapılan haksızlıklara karşı yine de sükuneti koruyarak ve kazanan kim olursa olsun milli görüş kazansın diyerek ve neticede kazanan tarafı kutlayarak salondan ayrıldık. Buraya kadar her şey normal gözükse de biz karşı tarafın yaptığı tüm işlerden haberdardık, buna rağmen huzur ve sükunet açısından itidalli davrandık. İlçe başkanı ve bazı yöneticiler ne mi yaptılar, söyleyelim, hatta onu biraz irdeleyelim o zaman. Kongreyi ama öyle ama böyle kazanan taraf oldular.

ENGELLERİ SIRALADI

1.) Bazı yöneticiler kongre öncesi delegeleri arayarak bizlerin genel merkeze karşı olduğumuzu ve kendilerinin genel merkezin adayı olduğunu ifade ederek oy istediler.

2) Yetmedi, bazı yöneticiler ise daha da ileri giderek bizim münafıklık yaptığımızı söyleyerek delegelerden oy istedi.

3) Bir şekilde seçilirsek ilce teşkilatına alınmayacağımızı ve görevden derhal alınacağımızı da tüm delegelere ifade ettiler.

4) Baskın kongre yaparak adaylığımıza mani olmak istediler.

5) Kongre takvimi hakkında tarafımıza hiç bir bilgi verilmedi, askıya çıkan listeleri ve daha sonra kesinleşen delegeleri bize vermediler.

6) Delegeliklerimizi sildiler.

Delegeliklerimizi silerek

7) Kendi delege listesini hazırladılar, itiraz etmemizi önlemek için ise 3 günlük askı ve itiraz süresinden bizi haberdar etmediler, hatta bize haber gelme ihtimaline karşı tedbir alarak 194 delege yazdılar, fakat hatalı girilen bilgileri düzeltmeden 3 gün sonunda seçim kuruluna götürüp listeyi o halı ile onaylattılar ve böylece haksız bir şekilde bir çok partilimizin delegelik haklarını gasp ettiler.

“FİTNECİLİKLE SUÇLANDIK”

Neticede eşit olmayan şartlarda bir kongreye katıldık. Son anda bir haber alarak baskın kongreyi öğrenmeseydik kimin delege olduğunu seçim günü oy kullanma esnasında anca öğrenecektik. Türlü oyunlar oynamak suretiyle adaylığımızın önüne geçmek istediler, bu duruma bir şekilde engel olduk ve gününde kongrenin yapılmasını sağlayabildik. İl yönetiminin herhangi bir istişare ve temayül yoklaması yapmaması sonucunda toplanan delegeler (eski delegeler çünkü delege listesinden silindirler) ve üyelerimiz kendileri istişare heyeti oluşturarak bir karar vermişler ve biz bu istişareler neticesinde onlarca insanın talebi sonunda istemesek de aday olmak durumunda kaldık. Sonucunda ise kazanan kişiler tarafından fitnecilik ile suçlandık.

“23 OYUN BİZE VERİLMESİNE ENGEL OLAMADILAR”

Tüm delegeleri değiştiren, 194 delege yazan, bunların 62 tanesi hatalı bilgi dolayısıyla “oy kullanamaz” denilerek seçimde oy kullanamayan, toplamda geriye 132 delegenin oy kullanma hakkının kaldığı ve bu delegeleri kendisi yazan bir teşkilat, kongrede 132 delegenin 53’ünü salona dahi getiremediler. Oy kullanan 79 delegenin ise sadece 56 ‘ sının oyunu alabildiler ve 23 oyun bize verilmesine de engel olamadılar.

“TÜRLÜ OYUNLAR İLE…”

Tüm bu hususlarla ilaveten biraz geçmiş yıllara gidelim, Genel Merkezi bir kenara bırakın, bizzat Genel Başkanımızın atadığı İl başkanına karşı gelerek asi olanlar, olmadık söz söyleyerek hakaret edenler, disipline giderek ihraç edilmek korkusuyla kaçarcasına üyelikten istifa edenler, şimdi bizi itaatsizlikle ve fitne çıkarmak ile suçluyorlar. Halbuki kendileri yıllarca vakıf sonrası teşkilatlara adım dahi atandıkları gibi, dışarıda anti- çalışmalarda da bulundular. Şimdi ise yönetime türlü oyunlar ile gelen bu arkadaşlar bize karşı tahriklere devam ediyorlar.

“BİZ HEP YAPICI OLMAYA ÇALIŞTIK”

Son olarak söylemek istediğim ise, sosyal medyada durum olarak bir resim paylaşan ilçe başkanı resmin üzerine galibiyetini meşrulaştırma adına ve hırsından dolayı bir paylaşım yapmıştır. (3;1) Yukarıda özet olarak ifade etmeye çalıştığım durumlara rağmen biz hep yapıcı olmaya çalıştık. Hiç bir şekilde ne olursa olsun seçimlere itiraz etmeyi düşünmüyorduk, fakat yapılan her şeye karşı son yapılan paylaşım fikrimizi değiştirmemize neden oldu. Ayrımcılık yapmaktan vazgeçmeyen bu arkadaşlarımızın hakaretlerini ve hareketlerini üzüntüyle karşılıyor ve aynı şekilde şiddetle kınıyorum.

“KAMUOYUNA DUYURULUR”

Ayrıca il yönetimi  kongre sürecini 45 gün içinde tamamlamaları gerekirken tamamlamadılar. Göreve geldikleri Ocak ayından bu yana yapmaları gereken kongreleri bir türlü yasal zamanında yapamadılar ve buna il kongresi de dahildir. İl başkanı Derince’deki divanda daha çok erken zamanda Ekim sonu Kasım ayı başı kongreyi yapacakları ilan etmiştiler. Bizim adaylığımızın söz konusu olmasıyla il kongresinin ertelenmesine karar verdiler. Daha kendi içindeki  kongre sürecini bile yönetemeyenlerin seçim sürecini nasıl yöneteceklerine muammadır kamuoyuna duyurulur.”