“O gün orada yaşandı bitti”

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, bireysel hırsları için siyaset yapmadıklarını ifade ederek kongre günü yaşanan olayların kongre gününde kaldığını ifade etti. İl Başkanı ile zaman zaman görüştüklerini ifade eden Ercan, “O gün orada yaşandı bitti. Parti içinde ve dışında konuşmanın anlamı yok” dedi

“O gün orada yaşandı bitti”

Eylül ayında gerçekleşen CHP İzmit İlçe Kongresinde ilçe başkanı seçilen Gökhan Ercan, görevinde 50 günü geride bıraktı. Göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında önceki başkanlardan farklı olacağı sinyalini veren Ercan, görevinin birinci ayında gerçekleşen CHP İl Kongresinde yaptığı çıkış ile dikkatleri üzerine çekti. İl yönetimi ve mevcut ilçe yönetimi ile arasının açıldığı iddialarına Nokta Gazetesi üzerinden cevap veren Gökhan Ercan, gazetemizin sorularını yanıtladı.

“KONULAR KAPANIR”

Kongrede yaşanan olayları parti içi tartışma olarak yorumlayan Ercan, “Parti içi tartışmalar Cumhuriyet Halk Partisinde daha yoğun olur. Partimizin kongre süreçlerinde heycan yüksek olur. Aynı zamanda tartışma kültürü olan bir partiyiz. Fikirsel farklılıklar olabilir. Yaşanan olaylarda konular kapanır diye düşünüyorum” dedi.

“HIRSLARIMIZ İÇİN SİYASET YAPMIYORUZ”

Kongrede yaşanan olayların kendisi için kapandığını belirten Ercan, “İl Kongresi benim için o gün bitmiştir. Bizler yöneticiler olarak halka karşı sorumluyuz. Kendi bireysel hırsalarımız, beklentilerimiz için siyaset yapmıyoruz. Topluma karşı kendimizi sorumlu hissediyoruz. Bütün tartışmalar temsiliyeti arttırıp partiyi büyütmek içindir. Bireysel beklentim hiçbir zaman olmadı. Fikirlerimizi yansıtmak için CHP’deyiz. Doğru yerdeyiz” dedi.

“PARTİYİ KAMUOYU ÖNÜNDE TARTIŞMAMAK LAZIM”

İl Kongresi sonrası bir basın toplantısı ile yaşananları anlatacağını ifade eden Ercan daha sonra basın toplantısını yapmaktan vaz geçmişti. Aldığı kararının gerekçesini açıklayan Ercan, “İnsanların ve özellikle basın mensuplarının kongrede neler olduğuna dair merakları vardı. Bir basın toplantısında süreci anlatacaktım. Süreç içerisinde bunun doğru olmadığının farkına vardım. Partiyi kamuoyu önünde çok tartışmamak lazım. Basın toplantısı yapmanın doğru olmayacağı kanaatine vardım.

“YAŞANDI BİTTİ”

Sadece o gün yaşananlar değil. Arka planda yaşananlar da var. Arkasında daha fazla detaylar var. Yaşandı ve bitti olarak bakıyoruz. İl Başkanımız ile görüşüyoruz. O gün ile ilgili değerlendirme yapmadık. ikimizin de partiye karşı sorumlulukları var. İl Başkanımız ile ara ara görüşüyoruz. Programlar ile alakalı zaman zaman bir araya geliyoruz. O gün orada yaşandı bitti. Parti içinde ve dışında konuşmanın anlamı yok, çünkü geriye götürebileceğimiz bir şey yok” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ