O gün termometreler 40 dereceyi görecek

Türkiye genelinde etkili olan sıcak hava iki günlük aranın ardından artarak devam edecek. Kocaeli'de perşembe günü hava sıcaklığı 40 dereceyi bulacak.

O gün termometreler 40 dereceyi görecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Güney, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Adana, Hatay, Ankara, Çankırı, Ordu, Tokat, Batman, Mardin ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

KOCAELİ 32 DERECE

Hava sıcaklığı Marmara, Ege, Akdeniz ile Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Marmara'da hava açık, sert esen poyraz serinlik veriyor, sıcaklıklar önümüzdeki dört gün boyunca artacak, Kocaeli 32 derece, Edirne 36, Çanakkale ve Sakarya 32 derece.

KOCAELİ KAVRULACAK

Kocaeli'de ise hava sıcaklıkları yeni haftayla birlikte artışa geçecek. Perşembe günü ise en düşük hava sıcaklığı 25, en yüksek 40 dereceyi görecek.

Kaynak: Gamze Karaaslan