O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu

LASTİK İş Sendikası’nın ile lastik işvereni arasında gerçekleştirilen TİS görüşmelerinde sonuç çıktı

O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Pirelli, Brisa, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi ( TİS) görüşmeleri devam ediyor. Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 1500 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde ise Goodyear, geçmiş dönemde olduğu gibi diğer fabrikalardan ayrı olarak masaya oturuyor. Pirelli, Brisa ve Prometeon firmalarını ilgilendiren TİS görüşmesinin 8’inci toplantısı bugün sendikanın Başiskele İlçesinde bulunan otelinde yapıldı.

Bugün yapılan 8’inci toplantıda ücret teklifi, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylık dilimler, enflasyon artı enflasyonun yarısı ve asgari ücret koruması ve vergi dilimi desteği bir kez daha görüşüldü. Toplantının ilerleyen saatlerinde masaya ayrı oturan Goodyear fabrikalarının yöneticileri ve Kiplas Sendikası da otele çağrıldı.

O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu - Resim : 1

FABRİKAYA GİTTİLER

Goodyear ile yapılacak görüşmenin ardından sözleşmenin seyrinin netleşmesi bekleniyordu. İki işveren ile yaklaşık 6 buçuk saat süren görüşmelerin ardından sendika Goodyear fabrikası önünde açıklama yapma kararı aldı. Brisa, Pirelli, Prometeon işçilerinin de katıldığı açıklama işçiler Genel Başkan Alaaddin Sarı ve sendika yöneticilerini meşaleler ile karşıladı.

O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu - Resim : 2

2 YENİ MADDE

Sözleşme heyecanı yaşayan işçilerine fabrika önünde seslenen Alaaddin Sarı, sözleşmenin geldiği noktayı anlatarak işçilerin onayına sundu. Sarı yaptığı açıklamada, "Görüşmelerin sonuna geldik. Bugün yapmış olduğumuz kadar güzel bir sözleşme olmadı. Yapmış olduğumuz sözleşmede 2 madde ekledik. Biri promosyon maddesi. İkincisi de koruma sistemi aldık.

O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu - Resim : 3

YÜZDE 82 ZAM

Eylül ekim,kasım, aralık aylarında vergi nedeniyle maaşlarımız düşüyordu. İlk defa lastik iş sendikasının aldığı koruma sistemi hayırlı olsun. İlk 6 yüzde 82 oranında zam aldık hayırlı olsun. Destekteki birinci grup ikinci gruptaki işçiler çekildikten sonra yüzde 82 olacak. Asgari ücret oranı ücret zammından fazla artarsa fark eklenecek. Asgari ücret ile enflasyon farkını geçen dönem gördük. Koruma sistemini uyguladık. Enflasyon artı asgari ücret koruması getirdik. Eğer asgari ücret yıllık olarak artacaksa asgari ücret farkı 5 puan daha eklenecek diye ekledik. Vergi artışlarından dolayı üretim işçisin net 15 bin 2025'te de aldık. Bunu çek olarak aldık. Sosyal yardımlarda üretim işçisin birinci yılında yüzde 120 ile yüzde 300 oranında artış sağladık. Bu toplu sözleşmenin farklarından doğacak farkları da bu ayın 26'sında alacaksınız. Onaylıyor musunuz?"

O ikonik poz verildi Lastik İşçisinin zammı belli oldu - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ