Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O isim çileklerin çalınmasını tiye aldı! 1000 kişiye kavurma dağıtacaktım. Öküzü ahırdan çalmışlar!

Kocaeli’yi sallayan Çilekköy’de yaşanan hırsızlık olayı ulusal basına kadar taşarken İzmit Belediyesi eski meclis üyesi çileklerin çalınmasını tiye aldı.

Kocaeli’yi sallayan Çilekköy’de yaşanan

İzmit Belediyesi, Çayırköy Mahallesi’nde bulunan Çilek Köyü’nde 23 Mayıs Perşembe günü hasat yapacaktı. Ancak ihtiyaç sahibi kız öğrencilerine destek sağlamak amacıyla yürütülen hasat, 25 bin çilek fidesinin çalınması nedeniyle ertelendi.

HÜRRİYET ANLATTI

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Tele 1 Canlı Yayınında  hırsızlık olayına dair değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı; “Bu projemize geçtiğimiz dönemde başlamıştık ve 3 yıldır devam eden bir proje. 12 dönümlük araziyi Çilekköyü’ne dönüştürmüştük. Sosyal Sorumluluk Projesi de gerçekleştirmek adına o alanda hem hasat zamanı vatandaş geliyor çocuğuyla dalından çilek topluyor. Aynı zamanda üretimin önemine de dikkat çekmek adına halkla birlikte hasat şenliği yapıyorduk.

500 KİLOGRAMDAN FAZLA

Çilekler büyük bir arazide ilaç kullanılmadan üretiliyor. Hasat Şenliğimizde toplanan gelir kız çocuklarımızın eğitimine katkı oluyordu. Örneğin geçtiğimiz sene 15 çocuğumuza yıllık eğitimlerini karşılayacak burs imkanı sağladık. Her sene bu arazimizde hasat şenliği yapıyorduk ama bu sene hasat şenliğimizi yapacakken arkadaşlarımız alanın kapısındaki kilitlerin kırıldığı, tellerin kesildiğini ve çileklerin toplandığını görüyorlar. O alanda 500 kilogramdan fazla çilek var. Kasa kasa toplamışlar çilekleri.

TİYE ALDI

Ulusal basında bile yankılan olayda üzülenler kadar olayı tiye alanlarda oldu.  İzmit Belediyesi eski meclis üyesi Ali Yılmaz  12 bin dönümlük arazideki çileklerin çalınmasına ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda yaşanan olayı tiye alan Yılmaz, şunları yazdı;

“AHIRDAN ÖKÜZÜ ÇALMIŞLAR”

“Bu Cuma namazından sonra 1.000 kişiye kavurma dağıtacaktım, gecesi ahırdan öküzü çalmışlar hain hırsızlar, mahalleme hizmetimin önüne geçemeyecekler.”