Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Oba Makarna Halka Arz Ne Zaman? Oba Makarna Kaç Lot Verir? Oba Makarna Halka Arz Hisseleri

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan gıda devi Oba Makarna halka arz oluyor. Son dönemin en popüler işlemlerinden halka arz alış satışı yapan vatandaşlar yeni halka arzlar araştırması yapıyor. Bu noktada incelenen Oba Makarna halka arz ne zaman çıkacak merak ediliyor. İşte Oba Makarna halka arz takvimi..

Türkiye’nin en büyük şirketleri

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMI) halka arz oluyor. Son dönemde sıklıkla yapılan halka arz işlemlerine bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşların halka arz hisseleri araştırmasına dahil olan Oba Makarna halka arz bilgileri merak ediliyor. Arama motorlarında halka arz takvimi Ekim 2023 sorgulaması yapan vatandaşlar oba makarna halka arz, halka arz hisseleri, yeni halka arzlar, bu hafta halka arz olacak şirketler araştırıyor. Peki, yeni halka arz olacak şirketler listesinde yer alan Oba Makarna halka arz ne zaman? İşte yanıtı..

OBA MAKARNA HALKA ARZ NE ZAMAN?

Yeni halka arz olacak şirketler listesinde yer alan Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMI) başvuru yaptı. Halka arz edilmek üzere Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunan Oba Makarna bilgileri araştırıldı. Gıda firmasının yayımladığı taslak izahatnameye göre halka arz detayları kısmen belli oldu. 101.792.375 TL nominal değerli paylarını bireysele eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek olan Oba Makarna firmasının konsorsiyum liderliğini Ünlü Menkul Değerler A.Ş. yürütecek. Borsa İstanbul’da OBAMI koduyla işlem görecek olan Oba Makarna halka arzda T1-T2 bakiye kullanılamayacak. Sermaye Artırımı 101.792.375 Lot şeklinde planlanan Oba Makarna halka arz sonucunda gelirin yüzde 40’ını ürün çeşitlendirme, enerji ve kapasite artışı yatırımlarında, yüzde 40’ını işletme sermayesi olarak yüzde 20’sini ise finansal borçların azaltılması adına kullanacak. Paylarını bireysele eşit dağıtım yöntemiyle halka arz edecek olan Oba Makarna SPK onayı aldıktan sonra halka arz tarihi önümüzdeki günlerde belli olacak.

OBA MAKARNA KİMİN?

Oba Makarnacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. (OBAMI), 1966 yılında Gaziantep’te kuruldu. Makarna üretim ve ihracatı yapan bir şirket olan OBAMI, yüksek teknolojik yatırımları ve insan sağlığına önem veren kaliteli üretimi ile sektöründe öncü bir kuruluş oldu. Şirket, Oba, Omelia, Layla, Savana, Vera Rosa, Linda, Lucia, Obalino, Nido ve Eva gibi markalar altında geniş bir ürün yelpazesine sahip. 100’den fazla ülkeye ihracat yapmakta olan şirket, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alıyor. 2010 ve 2012 yılları arasında yaptığı 50.000.000 Euro’luk yatırımlarının ardından günlük 1.540 ton buğday kırma ve yaklaşık 1.000 ton makarna üretim kapasitesi ile 100’den fazla ülkenin sofrasına ulaşıyor. Tarımın başlangıcına öncülük eden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin bereketli topraklarında yetiştirilen en diri, en taze durum buğdayını kullanarak tüketicisine 40 farklı ürün çeşidi sunan OBA Makarna, entegre modern üretim tesislerinde el değmeden, en gelişmiş kontrol cihazlarıyla donatılmış laboratuvar analizleri ile hizmet veriyor. Yeni nesil noodle üretim tesisi bulunan Oba Makarna, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük noodle üretim tesisine sahip.