OBP GÜNCELLEME SON TARİH 2024: ÖSYM OBP Güncelleme Yapmazsak Ne Olur? OBP Onaylama Son Tarih

AİS OBP puanı onaylama yapacak olan öğrenciler için son tarih verildi. Öğrencilere OBP onay ikazı geldi. Sistemde hata olan öğrenciler için OBP güncelleme sürecinin sona ereceği tarih netleşti. Peki, OBP güncelleme yapmazsak ne olur? İşte yanıtı..

OBP GÜNCELLEME SON TARİH 2024: ÖSYM OBP Güncelleme Yapmazsak Ne Olur? OBP Onaylama Son Tarih

ÖSYM duyurularına odaklanan milyonlarca öğrenci için AİS OBP puanı onaylama hatırlatıldı. OBP güncelleme son tarih 2024 duyuran ÖSYM açıklaması ardından öğrenciler için son tarih verildi. YKS sınavına giren adayların gündemine giren OBP güncelleme son tarih öncesi adayların güncellemeleri tamamlaması istendi. Öğrenciler arama motorlarında OBP güncelleme yapmazsak ne olur sorusuna yanıt aradı. Peki, OBP onaylama nasıl yapılır? İşte merak edilenler..

AİS OBP ONAYLAMA NASIL YAPILIR?

AİS OBP onaylama nasıl yapılır eğitim bilgilerinde eksiklik ya da hata olduğunu düşünen adaylar mezun oldukları ortaöğretim kurumları ile görüşerek eğitim bilgilerini güncellemesi gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-Okul sistemi üzerinden gerekli düzeltmelerin yapılması gerekiyor. 24-28 Haziran 2024 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr/ÖSS/2024/1/BasvuruEgitimGuncelle adresinden istenen bilgilerini düzelten öğrencilerin güncelleme işlemleri sona erecek.

OBP GÜNCELLEME YAPMAZSAK NE OLUR?

ÖSYM Ortaöğretim Başarı Puanı güncelleme işleminin 28 Haziran 2024 Cuma günü saat 16.00’ya kadar tamamlanması gerekiyor. ÖSYM AİS sayfası üzerinden bilgi girişi yapan öğrencilerin eğitim bilgisini güncellememesi halinde adayların bireysel olarak veya ortaöğretim kurumlarının doğrudan ÖSYM'ye yapacakları değişiklik kabul edilmiyor. Öğrencilerin düzeltme talepleri işleme alınmıyor.

Kaynak: Şermin Temur