Ocak ayı tediye ödemeleri başladı mı? İkinci taksitler ne zaman yatacak? İlave tediye ne demek?

Ocak ayı tediye ödemeleri başladı mı? İkinci taksitler ne zaman yatacak? İlave tediye ne demek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilere yönelik ilave tediye ödemelerinin birinci taksidinin hesaplara yatırıldığını duyurdu ve ikinci taksit ödeme tarihini belirledi.

İlave Tediye İlk Taksit Ödemeleri Başladı:

Cumhurbaşkanı Kararı çerçevesinde belirlenen ilave tediye ödemeleri, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilere ek ödeme olarak yapılmaktadır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 26 Ocak itibariyle ilave tediye ödemelerinin birinci taksidinin hesaplara yatırılmaya başlandığını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, devlet ve bağlı kurumlarda çalışan işçilerimizin ilave tediye ödemelerinin birinci yarısı bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Kamuda çalışan işçilerimiz için hayırlı olsun." ifadelerine yer verildi.

İkinci Taksit Ne Zaman Yatırılacak?

İlave tediye ödemelerinin ikinci taksiti ise 5 Nisan tarihinde hesaplara yatırılacak. Kamu işçilerine sağlanan bu ek ödemeler, her yıl bir aylık ücret tutarında devletçe verilen ikramiyelerden oluşmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ