Ocak celbi askere ne zaman gider?

Ocak ayında askere gitmeyi bekleyen asker adayları, askere gidecekleri tarihi merakla bekliyorlar. "Ocak celbi ne zaman askere gider?" sorusu, askerlik başvurusunda bulunan adaylar için en önemli sorulardan biri haline geldi.

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik celp tarihleri ve sevk tarihlerini yaklaşık olarak askere gitme tarihinden 2 ay öncesine kadar belirliyor. Bu kapsamda Bakanlık, Ocak celbi için askere gideceklerin tarihlerini kamuoyuna duyurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Ocak Celbi Sevk Tarihleri

Ocak celbinin askere gideceği tarihler konusunda beklenti içerisinde olan asker adaylarına müjdeli haber yakında gelmesi bekleniyor. Ancak şu ana kadar edinilen bilgilere göre Ocak celbi için öngörülen sevk tarihleri şöyle:

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1'inci Grup) için sevk tarihi: 15 Ocak 2023
  • Er (2'nci Grup) için sevk tarihi: 07 Şubat 2023
  • Er (3'üncü Grup) için sevk tarihi: 11 Mart 2024

Asker adaylarının, sevk tarihlerine göre hazırlıklarını yapmaları ve resmi duyuruları Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden takip etmeleri öneriliyor. Bu tarihlerin kesinleşmesiyle birlikte adayların bir an önce hazırlıklarını tamamlamaları ve askerlik görevlerini yerine getirmeleri bekleniyor.