Ocak FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED PPK toplantısı hangi tarihte?

Ocak FED faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? FED PPK toplantısı hangi tarihte?

ABD Merkez Bankası (FED), yılın ilk faiz kararını belirlemek üzere hazırlanan PPK toplantısı sonrasında kararını açıklayacak. 2024 FED toplantı takvimine göre düzenlenen bu toplantılar, altın, dolar ve kripto para piyasalarını yakından etkileyebilir. Peki, FED faiz kararı ne zaman belli olacak?

2024 FED Ocak ayı faiz kararı heyecanla bekleniyor. Bu sene içinde toplam 8 toplantı düzenlenecek, ve ilk toplantı Ocak ayında gerçekleşecek. Ocak FED faiz kararı toplantısı, 30-31 Ocak 2024 tarihlerinde yapılacak. Toplantının ardından faiz kararı, 21:00-21:30 saatleri arasında açıklanacak.

Amerika Merkez Bankası (Fed), son toplantısında politika faizini yüzde 5,25-5,5 aralığında sabit bıraktı. Banka, beklentilere paralel olarak politika faizinde bir değişiklik yapmadı ve bu kararını 22 yılın zirve seviyesinde tuttu. Yıl boyunca toplam 8 FED toplantısı düzenlenecek olup, diğer toplantı tarihleri şu şekildedir: 19-20 Mart, 30 Nisan-1 Mayıs, 11-12 Haziran, 30-31 Temmuz, 17-18 Eylül, 6-7 Kasım ve 17-18 Aralık.

FED faiz kararları, küresel ekonomik dengeler üzerinde önemli etkilere neden olabilir. Bu nedenle yatırımcılar, FED'in faiz politikasını yakından takip ederek finansal stratejilerini güncellemekte ve piyasa hareketlerine uyum sağlamaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ