Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öcalan sevdalısı Merdan Yanardağ’a soruşturma

Tele 1 yayınında konuşan, teröristbaşı, bebek katili Abdullah Öcalan sevdalısı Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlatıldı

Tele 1 yayınında konuşan,

Tele 1 isimli kanalda ilginç açıklamalar yapan, bebek katili, teröristbaşı Abdullah Öcalan’ı siyasi mahkum ilan ederek serbest bırakılması gerektiğini savunan gazeteci Merdan Yanardağ, çok büyük tepki görmüştü. Terörist sevdalısı Merdan Yanardağ hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

MERDAN YANARDAĞ NE DEMİŞTİ?

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum” diyen Yanardağ, sözlerini şöyle sürdürmüştü:
“Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz”

“REHİN OLARAK TUTMUŞSUN”

“Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.”