Oğmaç çorbası tarifi: Eski Türk mutfağının lezzetli mirası

Geleneksel Oğmaç çorbası, eski Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biridir. Adım adım tarif ve püf noktalarıyla evde kolayca oğmaç çorbası yapımı. Malzemeler ve detaylar için tıklayın!

Oğmaç çorbası tarifi: Eski Türk mutfağının lezzetli mirası

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük soğan, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • İsteğe bağlı haşlanmış nohut
  • 1.5 litre sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Su

Hazırlık:

  1. Hamur için; un, nane, kırmızı toz biber, tuz ve suyu bir kapta karıştırarak katı bir hamur hazırlayın.
  2. Unlu bir yüzeyde şehriye boyutunda hamur parçaları alın ve yuvarlayın.
  3. Bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, doğranmış soğanı ekleyin ve kavurun.
  4. Domates ve biber salçasını ekleyip kısa bir süre kavurmaya devam edin.
  5. İsteğe bağlı nohut, karabiber, tuz ve sıcak suyu ekleyin. Kaynamasını bekleyin.
  6. Kaynadıktan sonra hazırladığınız hamurları ekleyin.
  7. Ortalama 10 dakika hamurlar pişene kadar kaynatın.
  8. Nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Afiyet olsun!