Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenciler bu yıl da Kocaeli’yi tercih ettiler! İlk kez açılan bölümler bile oldu

Marmara ve Türkiye’nin en önemli okullarından birisi olan Kocaeli Üniversitesi bu yıl da Türkiye’de en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu.

Marmara ve Türkiye’nin en

ÖSYM tarafından açıklanan 2024 YKS yerleştirme sonuçlarına göre toplam 1 milyon 21 bin 986 kontenjanın 987 bin 388’ine yerleştirme yapıldı. Devlet üniversitelerinde örgün yükseköğretim programlarına tahsis edilen 598 bin 709 genel kontenjanın 591 bin 257’si doldu.

 TÜM KONTENJANLAR DOLDU

Kocaeli Üniversitesi’nde de bu yıl lisans ve önlisans programlarında açıklanan 9480 kontenjana 9592 öğrenci yerleşti Kocaeli Üniversitesi’nin doluluk oranı %101,18 oldu. Bununla birlikte okul birincileri ve 34 yaş üstü kadın kontenjanlarının da eklenmesiyle 9999 kontenjan sayısına ulaşan Kocaeli Üniversitesi’nde lisans ve önlisans kontenjanlarına 9927 kişi yerleşti. %99,28 doluluk oranına ulaşan Kocaeli Üniversitesi, Türkiye’deki ortaöğretim okul birincileri tarafından da en çok tercih edilen üniversitelerden birisi olma özelliğini taşıdı.

 İLK YILINDA DOLDU

Aday Araştırma Üniversitesi unvanı bulunan ve bu anlamda pek çok projeye de imza atan Kocaeli Üniversitesi’nde açılan Fen Edebiyat Fakültesi Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi lisans programı ile Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO İmalat Yürütme Sistemleri Operatörlüğü ve Robotik ve Yapay Zeka önlisans programları da bu yıl ilk kez öğrenci almasına rağmen, %100 doluluk oranları ile dikkat çekti.