Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğrenciler ne zaman vergisiz telefon ve bilgisayar almaya başlayacak?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, ‘İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV’nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak.’ dedi. 

Gençlik ve Spor Bakanı

Seçim vaatlerinden olan “vergisiz telefon ve bilgisayar” ile ilgili merak edilen açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan geldi. Fatih Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Tercihim İstanbul, Üniversite Tercih ve Tanıtım Günü’ etkinliğine katılan Bakan Bak, yurt sorununa ilişkin “Hedefimiz, hiçbir öğrencimizi dışarıda bırakmamak. Şu an yurt kapasitesinde 900 binlerdeyiz. Hedefimiz 1 milyona ulaşmak” diye konuştu.

BİLGİSAYARDA ZATEN ÖTV YOKTU

Bak, ilk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençler için ÖTV’nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışmanın devam ettiğini belirterek ‘İlk kez bilgisayar ve cep telefonu alacak gençlere ÖTV’nin bir kereye mahsus kaldırılmasıyla ilgili çalışma devam ediyor. Cumhurbaşkanımız yakın zamanda bilgilendirme yapacak.’Öte yandan bilgisayar ve bilgisayar bileşenlerinde zaten ÖTV yoktu.