Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 2024 öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı

Öğretmen adaylarının merakla beklediği

Öğretmen adaylarının merakla beklediği öğretmen atama takvimi ve branş dağılımı hakkındaki belirsizlik sürüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklama ile öğretmen atamalarının 2024 yılında gerçekleştirileceğini duyurdu ancak net bir takvim ve branş dağılımı hakkında henüz kesin bilgiler verilmedi.

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada, “2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız.” dedi. Ancak atama sayısı, kontenjanlar ve branş dağılımıyla ilgili net bilgilerin henüz paylaşılmadığını belirtti.

Öğretmen adayları, atama takviminin ve branş dağılımının açıklanmasını heyecanla beklerken, Bakan Tekin’in, “Önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız.” ifadeleri, adaylara umut verirken bir yandan da bekleyişlerini sürdürmeye devam ediyor.

Öğretmen adayları, MEB’in net bir takvim açıklamasını ve branş dağılımını öğrenmek için Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Yusuf Tekin tarafından yapılacak yeni açıklamaları yakından takip ediyor.