ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİNİ NE ZAMAN? MEB Öğretmen Eş Durumu Tayin Başvurusu Ne Zaman Başlıyor? Eş Durumu Tayini Şartları

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenlerin beklediği eş durumu tayini 2024 ne zaman merak edildi. İller arası isteğe bağlı atama sonuçları ardından gözler eş durumu tayinlerine çevrildi. En az 3 yıl hizmet süresini tamamlamış olan öğretmenler için geri sayım başladı. Peki, eş durumu tayin başvuruları ne zaman başlayacak? İşte öğretmen eş durumu tayini şartları..

ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİNİ NE ZAMAN? MEB Öğretmen Eş Durumu Tayin Başvurusu Ne Zaman Başlıyor? Eş Durumu Tayini Şartları

Milyonlarca öğretmenin gündeminde ilk sırada yer alan eş durumu tayini 2024 sorgulamaları hızlandı. 2024 yılı iller arası atama başvuruları ardından gözler öğretmen eş durumu tayin başvurularına çevrildi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler için eş durumu tayin başvuruları beklenmeye başladı. 13-20 Mayıs tarihleri arasında tamamlanan MEB il dışı öğretmen tayinleri ardından eş durumu tayin takvimi belli oldu. Peki, eş durumu tayini ne zaman? Eş durumu tayin başvuruları ne zaman başlayacak? İşte öğretmen eş durumu tayini şartları..

ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİNİ NE ZAMAN?

Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi belli oldu. MEB bünyesinde görev yapan kadrolu öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği 13-20 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. İller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 3 Haziran ile 7 Haziran tarihleri arasında yapıldı. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği yani eş durumu tayin başvuruları ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EŞ DURUMU TAYİNİ ŞARTLARI 2024

-Kadrolu olarak görev yapıyor olmak

-En az bir yıl kıdeme sahip olmak

-İl içinde en az üç yıl görev yapmış olmak

-Disiplin cezası almamış olmak

-Eşi özel sektör çalışanı olan öğretmenler için son 2 yıl içerisinde 360 sigorta primi tamamlamış olmak.

Kaynak: HABER MERKEZİ