Öğretmene saldıran şahıslar yakalandı!

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde veliler, çocukların gözü önünde öğretmene saldırdı. O anlar saniye saniye kaydedilirken, olaya karışan şahıs gözaltına alındı.

Öğretmene saldıran şahıslar yakalandı!

İddiaya göre, Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda görevli bir öğretmen sınıfta ders anlatırken, öğrenci velisi tarafından saldırıya uğradı. Sınıfı basan veliler, öğrencilerin gözü önünde öğretmenin üzerine yürüyerek hakaret etti. Olaya müdahale eden okul yönetimi ve diğer öğretmenler saldırgan velileri olay yerinden uzaklaştırdı. O an cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi.

SİLAHLA OKULA GELDİLER

Edinilen bilgi ve iddialara göre ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin tartışması sonrası okula gelen bir veli diğer öğrenciyi darp etmek istedi. Durumu fark eden öğretmenin engel olması sonrası saldırgan veli telefonla bir kaç kişiyi daha okula çağırdı. Belinde tabanca ile okula gelen kişiler öğretmenlerin üzerine yürüyerek ‘Bunları öldüreceksin’ ifadelerini kullandı. Polise haber verilmesi üzerine saldırganlara okuldan kaçarak uzaklaştı. Arbede sonrası bir öğretmenin kolunun incindiği öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamada zanlıların gözaltına alındığı ifade edildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “27.05 2024 günü iki öğrenci arasında meydana gelen kavga nedeniyle bu öğrencilerden birisinin velisi olan M.A. isimli şahsın bugün (28.05.2024) saat:09.00 sıralarında okula gelerek okul öğretmeni B.L. ile tartıştığı, arbede yaşandığı ve daha sonra okuldan ayrıldığının öğrenilmesi üzerine güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren M.A. ile birlikte S.A. ve İ.A. isimli şahıslar yakalanmış olup, konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır. Bahse konu olay bütün yönleriyle incelenmektedir. Öğretmenimize ve Milli Eğitim Camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, şiddetin her türlüsüne karşı sıfır töleransla mücadelede kararlı olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: İHA