Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmene şiddete ağır cezalar geliyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Öğretmenler uğradıkları şiddete karşı seslerini daha fazla yükseltirken teklifle şiddete karşı cezalar ağırlaştırılacak.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklik

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi ile kurulması planlanan Milli Eğitim Akademisi’yle öğretmenler başta olmak üzere, eğitim yönetimi ve denetimi alanlarında görev alacak ve halen çalışmakta olan personelin, bilimsel ölçütler ve bilimsel gelişmeler doğrultusunda meslek içinde eğitimlerinin yapılması, kariyerlerinin geliştirilmesi ve eğitim kurumu yöneticilerine yöneticilik formasyonunun kazandırılmasının hedeflendiğini bildirdi.

UZUN ZAMANDIR ÇALIŞILIYOR

AK Parti Grup Başkanı Güler, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy ve Konya Milletvekili Latif Selvi ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin TBMM Başkanlığına sunulduğunu belirtti. Kanun teklifinin 39 maddeden oluştuğunu, geçici 3 maddenin bulunduğunu açıklayan Güler, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin başta olmak üzere bakanlık bürokrasisi ile uzun zamandır bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

CEZALAR YARI ORANINDA ARTIYOR

Bazı okullarda şiddet olaylarının meydana geldiğini hatırlatan Güler, bu teklifle öğretmene şiddete uygulanacak cezaların artırılacağını bildirdi. Güler, öğretmenlere karşı görevleri esnasında, görevleri sebebiyle işlenen kasten yaralama, tehdit, hakaret, görevi yaptırmamakta direnme suçlarında cezaları yarı oranında artırmayı öngördüklerini açıkladı. Güler, Türk Ceza Kanunu’nun 51. maddesinde düzenlenen hapis cezasının ertelenmesi hükümlerini de uygulanmaması noktasında teklifte düzenleme yer aldığını anlattı.