Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak

Eğitim-İş Sendikası İzmit’te yaptığı kitlesel basın açıklamasında öğretmenlerin ekonomik şartlarına tepki göstererek 24 Kasım’da iş bırakacaklarını 25 Kasım’da Ankara’da eylem yapacaklarını açıkladı.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak

Eğitim-İş Sendikası İzmit Kent Meydanında Genel Başkan Kadem Özbay’ın katılımı ile kitlesel basın açıklaması düzenledi. Basın Açıklamasına Kocaeli, Sakarya, Bursa, Zonguldak, Düzce Bilecik, İstanbul, Bolu, Yalova şubeleri de destek verdi. Kalabalık grup adına açıklama yapan Genel Başkan Kadem Özbay, eğitim emekçilerinin geçinemediğini söyleyerek “Haklarına kavuşamıyor, ailesinin ihtiyaçlarını gideremiyor, her ay borç batağına biraz daha batıyor, yanlış politikalar nedeniyle toplumda hak ettiği saygıyı göremiyor. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş’in Ekim ayı için yaptığı araştırma ortaya koyuyor ki 4 kişilik bir aile için açlık sınırı geçen ayın neredeyse iki katı artış göstererek 15.420 liraya yükselmiştir. Yoksulluk sınırı ise 43 bin liraya ulaşmıştır. Üstelik bu rakamlara ülke genelinde ortalaması bile 8 bin lirayı bulan kiralar, seçim öncesi bulunduğu söylenen devasa rezervlere rağmen cep yakan doğalgaz fiyatları dahil değildir” dedi.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak - Resim : 1

ÜÇTE BİRİ BİLE ETMİYOR

Mesleğe yeni başlayan bir öğretmenin maaşının 22 bin 820 TL olduğunu belirten Özbay, “Bu ne demek, matematik bilmeyenlere, göz göre göre öğretmenin rahatı yerindeymiş gibi bir algı yaratanlara anlatalım. Öğrenci yetiştirip ülkenin geleceğine katkı sunsanız da devlete fedakarca hizmet etseniz de eğer kiralık bir evde oturuyorsanız 4 kişilik ailenizi açlık sınırının da altında bir ücretle geçindirmek zorundasınız. Bu ne demek, işe yeni başlayan bir öğretmenin nefes alması mümkün değil demek. Öğretmene lütufmuş gibi sunulan bu ücret zammı soğanın, tuvalet kağıdının, sıvı yağın aldığı zammın 3’te 1’i bile etmiyor demek” dedi.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak - Resim : 2

YÖNETİCİLERİN RİYAKARCA TEBRİKLERİNİ REDDECEĞİZ

Eylem sürecime girdiklerini belirten Özbay, “Eylemlilik sürecimizin en önemli 2 durağı 24 Kasım ve 25 Kasım olacaktır. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, okullarımızda öğrencilerimizle olmak, tebrikleri almak yerine üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakacağız. Tüm illerde Atatürk anıtlarının olduğu alanlarda Başöğretmenimize saygımızı sunacak ancak öğretmenliği ayaklar altına almaya çalışan yöneticilerin riyakarca tebriklerini reddedeceğiz. Tüm illerde Atatürk anıtlarının olduğu alanlarda başöğretmenimize saygımızı sunacak ancak öğretmenliği ayaklar altına almaya çalışan yöneticilerin riyakarca tebriklerini reddedeceğiz” dedi.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak - Resim : 3

25 KASIM EN ÖNEMLİ GÜN

Son olarak Özbay “ 25 Kasım Cumartesi günü ise eylemliğimizin en önemli günü, eğitime ve eğitimciye yapılan hakaretlerin cevabı olacak. Düzenleyeceğimiz büyük Ankara buluşmasında eğitim emekçisinin haksızlığa karşı nasıl tek yumruk olacağını göstereceğiz. Anıtkabir’e giderek Atamıza, Başöğretmenimize saygılarımızı sunacak, sonra alanlardan Başöğretmenin eğitim neferlerinin haksızlık karşısında nasıl tek yumruk olduğunu göstereceğiz. Dünya da Başöğretmen unvanlı bir liderin kurduğu tek ülke olan Türkiye Cumhuriyeti, dünyada öğretmenlerin en kötü koşul ve ücretlerle çalıştığı bir emek cehennemine dönüştürülemez” şeklinde konuştu.

Öğretmenler 24 Kasım’da iş bırakacak - Resim : 4

Kaynak: HABER MERKEZİ