Öğretmenlerden valiliğe siyah çelenk: 'Eğitimi tarikatlara terk etme planı'

Öğretmenlik Meslek Kanununa tepki gösteren Eğitim İş üyesi öğretmenler Kocaeli Valiliği önüne giderek siyah çelenk bıraktı.

Öğretmenlerden valiliğe siyah çelenk: 'Eğitimi tarikatlara terk etme planı'

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçmesi planlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda Eğitim İş Kocaeli Şubesi Kocaeli Valiliği önünde basın açıklaması düzenledi. Valilik önüne siyah çelenk ile giden Eğitim İş Kocaeli Şubesi adına basına açıklamasını Şube sekreteri Coşkun Sarı gerçekleştirdi. Sarı açıklamasında, düzenlemeyle öğretmenlerin, ülkede diploması geçersiz sayılacak tek meslek grubu haline getirilmek istendiğini söyledi. Ayrıca, öğretmenlerin sözleşmeli, ücretli, kadrolu gibi kategoriler altında ayrıştırıldığını ve okullardaki çalışma barışının baltalandığını ifade eden Sarı “Öğretmenliği Bitirme Kanununa Asla Boyun Eğmeyeceğiz” diye dile getirdi.

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Kocaeli Valiliği önünde yapılan açıklamada Şube Başkanı Coşkun Sarı, "Öğretmenliği bitirme kanununa asla boyun eğmeyeceğiz. Uzun bir süredir halkın istemediği, razı olmadığı, fayda bulmadığı kararları; halka rağmen çıkartarak, ülkemizin köklü demokrasi kültürünü hiçe sayan iktidar, bir gericileştirme laboratuvarı olarak gördüğü eğitim alanında da ben yaptım olducu tavrını sürdürmektedir" dedi.

"ÇAĞDIŞI MÜFREDATINIZI TANIMIYORUZ"

Kanunun eğitim sistemine zarar vereceğini ve bilim ile Cumhuriyet değerlerinden uzaklaşılacağını savunan Dal, konuşmasında şunları kaydetti: "Öğretmenliği bitirme kanununa asla boyun eğmeyeceğiz. Uzun bir süredir halkın istemediği, razı olmadığı, fayda bulmadığı kararları; halka rağmen çıkartarak, ülkemizin köklü demokrasi kültürünü hiçe sayan iktidar, bir gericileştirme laboratuvarı olarak gördüğü eğitim alanında da ben yaptım olducu tavrını sürdürmektedir. Bu kanun iktidarın oradaki aritmetiğinin de verdiği özgüvenle meclisten geçirilmek isteniyor.

“EĞİTİMİ TARİKATLARA TERK ETME PLANI”

Eğitimi tarikatlara ve gözünü kâr hırsı bürümüş patronlara terk etme planınıza, içinde Cumhuriyet ve bilim olmayan gerici müfredatınıza karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Birbirimize, okullarımıza, Başöğretmenimizin bizlere emanet ettiği öğrencilerimize sahip çıkacağız! Çağdışı müfredatınızı tanımıyoruz. Eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vermeyeceğiz. Öğretmenlik meslek kanununa boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz."

Öğretmenlerden valiliğe siyah çelenk: 'Eğitimi tarikatlara terk etme planı' - Resim : 1

Kaynak: Serhat Güneş