Oğuz Kaan Salıcı kimdir? Oğuz Kaan Salıcı nereli, kaç yaşında?

Oğuz Kaan Salıcı kimdir? Oğuz Kaan Salıcı nereli, kaç yaşında?

1972 Gaziantep doğumlu olan siyasetçi, eğitim hayatına 1978 yılında Adıyaman Cumhuriyet İlkokulu'nda başladı. Öğrenimine devam ederken 1983'te Elazığ Anadolu Lisesi'ne adım atan siyasetçi, eğitimini Eskişehir Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İlerleyen yıllarda, prestijli eğitim kurumlarından biri olan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite Yıllarında Siyasi Aktivizm

Üniversite yılları, siyasi kariyerinin temellerinin atıldığı dönem oldu. Burada, Sosyal Demokrat Üniversiteliler Platformu'nun ve Demokrasi için Gençlik Platformu'nun kuruluş çalışmalarında etkin bir rol oynadı.

Siyasette Yükseliş

Siyasi kariyeri, Mayıs 2012'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Kongresi'nde zirveye ulaştı. Kongrede İl Başkanı olarak seçilen siyasetçi, bu önemli görevi 15 Aralık 2014 tarihine kadar sürdürdü. Başkanlık görevini tecrübeli siyasetçi Sayın Murat Karayalçın'a devrederek görevini tamamladı.

Milletvekilliğine Adım

2018 yılında siyasi deneyimini bir üst seviyeye taşıdı ve İstanbul 1. bölgeden milletvekili olarak seçilerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde hizmet vermeye başladı. Özgür Özel'in genel başkanlığında oluşturulan PM'ye seçildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ