Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okan Konuralp kimdir, kaç yaşında, nereli?

16 Ocak 2014 tarihinde,

16 Ocak 2014 tarihinde, Twitter platformunda PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını paylaşıp “Tarz hiç fena değil…” açıklamasıyla gündeme gelen Okan Konuralp, o dönemde büyük tepki toplamıştı. Bu eski paylaşımın ardından Okan Konuralp kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, merak edilen detaylar:

Okan Konuralp Kimdir?

Okan Konuralp, 9 Şubat 1973 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya gelmiştir. Babası Fuat, annesi Nermin’dir. Eğitim hayatına başarıyla devam eden Konuralp, 1997 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden “Sosyolog” unvanıyla mezun olmuştur.

Gazetecilik kariyerine 1998 yılında Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın Araştırmacı Gazetecilik Programı ile adım atan Okan Konuralp, “Kendini Anımsayan Adapazarı” belgeseli ile 1998 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Belgeseli Ödülü’nü kazanmıştır.

Uzun yıllar Tempo Dergisi ve Hürriyet Gazetesi’nde Parlamento Muhabirliği görevini üstlenmiş olan Konuralp, Diyanet, İslami Hareketler, Siyasi Partiler, Kürt Sorunu ve Azınlıklar konusundaki çalışmaları ve yazı dizileri ile dikkat çekmiştir.

2015-2020 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İletişim Koordinatörlüğü görevini başarıyla yürüten Okan Konuralp, aynı zamanda H. Gökçen Çamlıyurt Konuralp ile evlidir ve çiftin iki çocuğu bulunmaktadır.

CHP Kontenjanından RTÜK Üyeliği ve Son Durum

Okan Konuralp, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından 11 Mart 2020 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yapılan seçim sonucunda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçilmiştir.

Öte yandan, Konuralp’ın geçmişteki Twitter paylaşımı hâlâ gündemde, ve sosyal medyada tartışma yaratmaya devam ediyor.