Okay Memiş kimdir? Okay Memiş kaç yaşında, nereli? Okay Memiş hayatı ve biyografisi!

Okay Memiş kimdir? Okay Memiş kaç yaşında, nereli? Okay Memiş hayatı ve biyografisi!

Son dönemlerin popüler isimlerinden biri haline gelen Okay Memiş, birçok kişi tarafından merak konusu olmuş durumda. Sosyal medyada ve farklı platformlarda sıkça adı anılan Okay Memiş'in kim olduğu, ne iş yaptığı ve hayatı hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, konuyla ilgili detayları araştırıyor. İşte, Okay Memiş hakkında merak edilen tüm detaylar...

Okay Memiş Kimdir?

1970 yılında Giresun'un Piraziz ilçesinde dünyaya gelen Okay Memiş, eğitim hayatına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde devam ederek 1991 yılında bu okuldan mezun olmuştur.

Kariyer Basamakları

Mezuniyetinin ardından 1992 yılında Ordu Valiliği'nde Kaymakam Adayı olarak bürokratik hayatına başlamış olan Memiş, ardından Sarıyahşi (Aksaray), Genç (Bingöl), Orta (Çankırı) Kaymakamlıklarında görev almıştır. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde 2002-2013 yılları arasında Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Kariyerine İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak devam eden Memiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Başdanışman olarak görev almıştır.

2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valiliği görevini üstlenen Okay Memiş, 27 Ekim 2018 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan kararname ile Erzurum Valiliği görevine atanmıştır. En son 11 Ağustos 2023 tarihinde Resmi Gazete kararı ile Yeni AFAD Başkanı olarak atanmış olan Memiş, bu göreviyle beraber kamu hizmetine önemli katkılar sağlamış, farklı görevler üstlenmiş ve ülke genelinde tanınmış bir bürokrat olmuştur.

Türkiye'nin önde gelen bürokratlarından olan Okay Memiş, hizmet verdiği her alanda başarılı işlere imza atmış, deneyim ve bilgisiyle önemli görevlerde bulunmuştur.