Oktay Derelioğlu kimdir, hangi takımlarda oynadı? Oktay Derelioğlu kaç yaşında, nereli?

Oktay Derelioğlu kimdir, hangi takımlarda oynadı? Oktay Derelioğlu kaç yaşında, nereli?

Türk eski milli futbolcu ve teknik direktör Oktay Derelioğlu, 17 Aralık 1975 tarihinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine 1985 yılında Fatih Karagümrük altyapısında başlayan Oktay Derelioğlu, 14 yaşında Karagümrük'ün A takımına yükselerek dikkat çekti. 1991-92 sezonunda Karagümrükspor'da daha fazla forma şansı bulmaya başladı ve Gaziosmanpaşa'ya attığı penaltı golü ile ilk golünü kaydetti.

1992 yılında Trabzonspor'a transfer olan Oktay Derelioğlu, 1993 yılında Beşiktaş'a 1 milyar Türk lirası karşılığında transfer oldu. Futbol kariyeri boyunca Fenerbahçe, Kocaelispor, Eintracht Frankfurt gibi takımlarla adı anılsa da, 2001 yılında Trabzonspor'a transferi gerçekleşti. Fenerbahçe'ye 2001 yılında transferiyle dikkat çeken Oktay Derelioğlu, 2004 yılı Ekim ayında kulüpsüz kaldı ve devre arasında Azerbaycan takımı Hazar Lenkeran'a transfer oldu.

Futbol kariyerinin ardından Oktay Derelioğlu, 2008-09 sezonundan itibaren teknik direktörlük kariyerine odaklandı. Futbolculuk hayatını noktaladıktan sonra Hazar Lenkeran'da Genel Menajer olarak görev aldı ve bir dönem A Spor kanalında futbol yorumculuğu yaptı. 15 Ekim 2017 tarihinde Darıca Gençlerbirliği'nin teknik direktörlük görevine getirilen Oktay Derelioğlu, kariyerine bu alanda devam etmektedir.

Son olarak, Oktay Derelioğlu'nun trafikte maruz kaldığı saldırı sonrasında aldığı darbeler nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı, kolunun çıktığı ve ameliyata alındığı belirtilmiştir.