Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

OKUL AÇILIŞ TARİHİ 2024-2025: Ara Tatil Kalktı Mı? Okullar Ne Zaman Açılacak? Okulun Açılmasına Kaç Gün Kaldı?

Bu yıl 9 Eylül 2024 Pazartesi günü start alacak olan 2024-2025 eğitim öğretim dönemi için geri sayım başladı. Ara tatilin sona ermesiyle başlayacak olan yeni dönemin ertelenme iddiaları gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin flaş açıklama geldi. Peki, okulun açılmasına kaç gün kaldı? İşte yanıtı..

Bu yıl 9 Eylül

20 milyondan fazla öğrenci ile 1,5 milyon öğretmenin yer aldığı Türk eğitim sisteminde yeni yıl hazırlıkları başladı. Bu yıl 9 Eylül Pazartesi günü açılacak olan ilkokul, ortaokul ve liselerde son durum mercek altına alındı. 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi ara tatillerin kalktığı ve okulların açılış tarihinin erteleneceği iddia edildi. Arama motorlarında okul açılış tarihi ertelendi mi sorgusu başladı. Peki, ara tatil kalktı mı? Okulların açılmasına kaç gün kaldı? İşte merak edilenler..

OKUL AÇILIŞ TARİHİ ERTELENDİ Mİ?

2024-2025 eğitim öğretim yılında okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak. Yeni yıl başında yapılan öğretmen seminerleri 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 1 hafta sürecek. 20 milyon öğrenci için ise okullar 1 hafta sonra start alacak ancak okulların açılış tarihi değişmeyecek. Okullar 9 Eylül Pazartesi günü açılacak ve 20 Haziran 2025 tarihinde sona erecek. Birinci dönem ilk ara tatil 11-15 Kasım 2024 tarihinde yapılacak.

2025 ARA TATİL KALKTI MI?-

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ara tatil kalktı mı açıklamasında, “9 Eylül günü itibarıyla deprem bölgesinde eğitim dönemine sorunsuz şekilde başlayacağımızı söyleyebilirim. MEB ile ilgili mevzularda spekülasyonlar var. Tatil uzadı gibi. 9 Eylül’de okullar açılacak, erteleme gündemde yok. 2 Eylül günü öğretmen arkadaşlarımızın seminerleri başlıyor. 9 Eylül’de takvimimiz başlayacak. Ara tatilin kalkması gibi bir durum yok. Uzaktan yürütülen seminerler artık yüz yüze yapılacak” dedi.