Okul müdürünün talepleri 'yok artık' dedirtti! Veliler tepkili

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul müdürlerinin ücret taleplerine yönelik haberler gelmeye devam ediyor. Derince Dumlupınar Ortaokulu müdürünün öğrencilerden talebi 'yok artık' dedirtti.

Okul müdürünün talepleri 'yok artık' dedirtti! Veliler tepkili

Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte okul müdürlerinin 'kayıt ücreti' adı altında talepleri, bakanlığın ‘kayıt ücreti alınmıyor” açıklamaları birbirini takip ediyor. Her dönem ciddi tartışmalara neden olan bu konuya Kocaeli'den bir okul dahil oldu.

DOLAP VE TEMİZLİK!

Derince Dumlupınar Ortaokulu Müdürü, tüm velileri WhatsApp hattından mesaj atarak, öğrencilerin derse girmeden önce cep telefonu gibi kişisel eşyalarını muhafaza edebilecek dolap için her öğrenci velisinden ‘dolap kiralama’ adı altında 500 TL talep etti. Bununla da yetinmeyen okul müdürü velilerden birinci dönem için 600 TL, ikinci dönem için 600 TL olmak üzere toplam 1.200 TL temizlik ücreti talep etti.

1.700 TL

Özgür Kocaeli Gazetesi'nde yer halan habere göre, söz konusu okul müdürünün ‘dolap kiralama’ ve ‘temizlik ücreti’ adı altında bir eğitim öğretim dönemi boyunca toplam 1.700 TL talep etmesine tepki gösteren veliler, “Biz çocuklarımızın eğitim giderleri için büyük fedakârlıklar yapıyoruz. Zorluklar yaşıyoruz." ifadelerini kullandı. Veliler, “Biz çocuklarımızın eğitim giderleri için büyük fedakârlıklar yapıyoruz. Zorluklar yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen okul yönetimi, okuldaki eksikliklerin giderilmesi için devletten destek isteyeceğine biz velilerden destek bekliyor. Okulun her eksiğini öğrenci velilerinin karşılanmasını istiyorlar. Dolap kiralama ücreti ne demek, temizlik parası ne demek. Bakanlık, sezon başında Toplum Yararına Programlar adı altında okulların temizliği için eleman alıyor. Neden bizden bir dönem için 1200 TL temizlik parası isteniyor anlayamıyoruz” dedi.

Kaynak: ozgurkocaeli.com.tr