Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okul öncesi eğitimi alan çocuklar için 3 bin 614 TL ödeme yapılacak! Sadece bakanlığa başvuru yapanlar yararlanabiliyor

Bir süredir merak edilen çocuklara yönelik desteklere ilişkin son açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, güncel yardım tutarını duyurdu. İşte ayrıntılar…

Bir süredir merak edilen

İhtiyaç sahibi olanları desteklemek için birçok yardım ödemelerini gerçekleştirmeye devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yılda da devam edecek olan bu yardımlara ilişkin açıklamaları peş peşe gerçekleştirmeye başladı. Ödemeleri bu yıl, zamlı bir şekilde gerçekleştirecek olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan son açıklama birçok çocuğun yararlandığı SED ödemeleri için geldi.

SED ödemelerini yeni yılda da sürdürme kararı alan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, destek ödemelerinde zam yapmaya karar verdi. SED ödemelerinin niçin yapıldığını açıklayan bir yazılı açıklama gerçekleştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu açıklamanın devamında SED’in 2024 ödeme tutarlarını da duyurdu. Peki SED ödemeleri kaç TL, ne kadar 2024? İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı SED ödemeleri güncel tutarı 2024…

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, SED ÖDEMELERİNİ SÜRDÜRÜYOR

SED ödemelerini tanımlamak için; “Ekonomik zorluk içinde olan ve çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamları en düşük seviyede bile sürdürürken zorlanan ailelerin kendi kendine yetebilecek hale gelene kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için bir süre verilen ekonomik destekler ve psiko sosyal destek sistemidir” tanımını kullanan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni yılda da SED ödemelerini devam ettirme kararı aldı. Başvurudan sonra aileyle ilgili araştırma ve inceleme yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, başvurular için e-Devlet Kapısı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) işaret etti.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI, SED ÖDEME TUTARLARINI GÜNCELLEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, SED ödemelerinin güncel tutarına ilişkin de bir açıklama gerçekleştirdi. Bu kapsamda ödemelerin destek verilen çocuğun eğitim kademelerine göre değişiklik göstereceğini belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, okul öncesi eğitim gören çocuklara 2 bin 421 TL ile 3 bin 614 TL arasında ödeme yapılacakken; ilköğretim çağındaki çocuklara 3 bin 632 TL ile 5 bin 421 TL; ortaöğretim çağındaki çocuklara 3 bin 784 TL ile 5 bin 782 TL; yükseköğretim çağındaki gençlere ise 4 bin 358 TL ile 6 bin 505 TL aralığında ödeme yapılacağını belirtti. Böylelikle SED ödemelerinin güncel tutarları da ortaya çıkmış oldu.