Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okullar ne zaman açılacak, 15 tatil uzatılıyor mu? MEB 2023-2024 takvimi ile okulların açılma tarihi

15 tatilin başlamasıyla birlikte

15 tatilin başlamasıyla birlikte öğrenciler, öğretmenler ve aileler, okulların açılma tarihini merak ediyor. 2023-2024 yarıyıl tatili 19 Ocak cuma günü karne alınmasıyla başlamıştı ve toplam 16 gün sürecek. İşte, okulların açılma tarihine dair detaylar:

Okulların 2. dönemi 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çalışma takvimine göre, 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında ikinci ara tatil yapılacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise 14 Haziran’da ikinci dönemin sona ermesiyle tamamlanacak.

Öğrencilere yarıyıl tatili boyunca ev ödevi verilmeyecek. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla illere gönderilen yazıda, öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi istendi.

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından ise yarıyıl tatilinde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine yönelik “Ailemle Oynuyorum, Okuyorum Yarıyıl Tatil Kitabım” hazırlandı. Kitap, çocukların dil öğrenimi, düşünme becerileri ve yeteneklerinin gelişimini destekleyecek oyunlar, hikayeler, masallar, şiirler, atasözleri, bilmeçler, bulmacalar ve fıkralar içeriyor.

Velilerden, öğrencilere yarıyıl tatilinde destek olmaları ve çeşitli etkinliklere katılmaları bekleniyor. Bu sayede öğrenciler, tatillerini eğlenceli ve öğretici bir şekilde geçirebilecekler.