Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okullar ne zaman kapanıyor, 15 tatil ne zaman?

Öğrenciler için heyecanlı bir

Öğrenciler için heyecanlı bir dönemin sonuna gelinirken, 19 Ocak Cuma günü ilk dönem karnelerinin dağıtılmasıyla birlikte okullar 15 günlük yarı yıl tatiline girecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi başlayacak ve 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem ise 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek.

Öğrenciler için yaz tatilinin ardından gelen en uzun tatil olan 15 tatil, dinlenmek, aileleriyle vakit geçirmek ve farklı aktivitelere katılmak için bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Karnelerini alacak olan öğrenciler, birinci dönemde elde ettikleri notları öğrenerek, başarılarına göz atma fırsatı bulacaklar.

Yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ikinci dönemde öğrenciler, akademik başarılarına yenilerini eklemek için derslere kaldıkları yerden devam edecekler. Ayrıca, 8 Nisan Pazartesi ile 12 Nisan Cuma tarihleri arasında gerçekleşecek olan ikinci dönem ara tatili de öğrencilere kısa bir nefes alma şansı tanıyacak.

Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalan öğrencilere yönelik, okul hakkında bilgilendirme, akademik ve mesleki gelişimlerini destekleme, yeni eğitim ortamına hızlı uyum sağlama amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak.

Eğitim takvimine göre, 2024-2025 eğitim-öğretim yılı 9 Eylül 2024’te başlayacak. Öğrenciler, yarıyıl tatilinin tadını çıkarırken, ikinci döneme dinç ve hazır bir şekilde başlamak için kısa bir ara bulacaklar.