Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Okullar ne zaman kapanıyor? 9 günlük tatil takvimi belli oldu! İlkokul, ortaokul ve liselerde dokuz günlük tatil ne zaman? İşte, MEB takvimi 2023-2024 eğitim yılı

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren birinci dönem ara tatil tarihi belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in duyurusuyla 20 milyon ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için tatil heyecanı başlamış oldu.

Ara Tatiller Devam Ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 2018 yılında başlattığı ara tatil uygulamasına bu yıl da devam ediyor. Ara tatil döneminde, 1.2 milyondan fazla öğretmen de dinlenme fırsatı yakalayacak. Pandemi dönemi başlangıcından bu yana online olarak düzenlenen öğretmen seminerleri, bu tatil döneminde yüz yüze gerçekleştirilecek.

Öğrenciler İçin Tatil Takvimi

Bakan Yusuf Tekin, okulların bu eğitim öğretim yılında 10 Kasım Cuma günü kapanarak birinci dönem ara tatilinin başlayacağını açıkladı. MEB’in belirlediği takvime göre, 13-17 Kasım tarihlerinde uygulanacak olan ara tatil, hafta sonu da dahil edildiğinde öğrencilere uzun bir tatil fırsatı sunacak. 20 Kasım Pazartesi günü ise okullar ders başı yapacak.

Eğitim öğretim yılında uygulanacak tatil takvimi şu şekildedir:

  • Birinci Ara Tatil: 13-17 Kasım 2023
  • Yarıyıl Tatili: 22 Ocak – 2 Şubat 2024
  • İkinci Ara Tatil: 8-12 Nisan 2024 (Ramazan Bayramı ile aynı tarihlere denk gelmekte)
  • Okulların Kapanış Tarihi: 14 Haziran 2024

Bununla birlikte, 2024 yılında 1 Ocak yılbaşı tatili, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü gibi resmi tatillerin hafta içine denk gelmesi, ikinci dönemde öğrencilere ekstra tatil imkanı sunacak. Ancak, yılın son resmi tatili olan 29 Ekim’in bu yıl Pazar gününe denk gelmesi sebebiyle öğrencilere ek bir tatil imkanı sunulmayacak.

Bu tarihler, öğrencilerin ve velilerin tatil planlamaları için kritik önem taşımaktadır.