Olan var olmayan var!!! 2-1

Kocaelispor sezonun 12. maçında Çorum Futbol Kulübü’nü konuk etti. İstanbul’dan Abdullah Buğra Taşkınsoy berbat şekilde yönettiği mücadeleyi Kocaelispor, Tanque’nin golleri ile 2-1 kazandı. 2 topu direkten dönen Kocaelispor rakibi karşısında ikinci yarıda çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamasa da yeşil siyahlılara uzatma anlarındaki gol 3 puan getirdi ve Kocaelispor Milli araya çok mutlu girdi.

Olan var olmayan var!!! 2-1

10 BİN TARAFTAR GELDİ

Karşılaşma öncesi 11 maçta sonunda 7 galibiyet, 2 galibiyet ve 2 beraberlik sonrası 23 puanla ikinci sırada yer alan Kocaelispor’un, 11 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 5 yenilgi ile 14 puan toplayan, 10. sıradaki Çorum Futbol Kulübü’nü konuk etti. Kocaeli Stadı’ndaki karşılaşmayı yaklaşık 10 bin taraftar izledi.

MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİYİZ

Kocaelispor’da Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın Göztepe maçındaki kadroda değişiklik yapmayacağı düşünülüyordu ancak tek değişiklik meydana geldi. Amaral sahaya 11’de çıkarken, Barış kulübeye çekildi. Buna göre Kocaelispor kalede Gökhan, savunmada Oğuz, Atila, Burak ve Emir, önlerinde Yusuf Emre, Yusuf Cihat, sağda Candeias, solda Beridze, forvete yakın bölgede Amaral ve ileride Tanque 11’i ile sahaya çıktı. Maça Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahata uğurlandığı 10 Kasım unutulmadı ve Ata’mız için pankartla çıkıldı. Tüm tribünler hep bir ağızdan Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye tezahürat yaptı.

İLK ATAK KOCAELİSPOR’DAN

Kocaelispor ile Çorumlu futbolcular birlikte tribünlere davet edildi ve maç güzel bir ortamda başladı. Kocaelispor ilk atağını 3. dakikada gerçekleştirdi. Amaral’ın ceza sahası dışından çektiği şutta kaleci Ali Türkkan sağ köşeden topu çıkardı, Tanque boşta kalen topa hareketlendi, vuruşunda Ali yine topu çıkardı ve pozisyonun ardından sakatlık geçirerek yerini Hasan Hüseyin Akınay’a bıraktı. 25’te Çorum sağdan tehlikeli geldi, ceza sahası içinde yaşanan karambolde Gökhan ve Burak topu güçlükle uzaklaştırdı.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

36’da Çorum yine gole yaklaştı. Sağdan yapılan ortada Paulo topu kontrol etti ve kaleye şut çekti. Gökhan topu rahat bir şekilde aldı ancak pozisyon çok tehlikeli olabilirdi. 42’de Çorum’da Ferhat’ın ceza sahası dışından çektiği şutta top savunmadan sekti, Gökhan ters ayağında kalsa da son anda sağına uçtu ve topu çıkardı. İlk yarının son bölümlerinden Yusuf Emre’nin kullandığı serbest vuruşta Emir topu ağlara gönderdi ancak Emir’in kaleciye yaptığı hareket faul olarak değerlendirilince ağlara giden top gol değeri kazanmadı.

DİREKTEN DÖNDÜ!

İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısına Kocaelispor iki değişiklikle başladı. Yusuf Emre ve Burak Öksüz çıktı, Mert Çölgeçen ve Yusuf Abdioğlu oyuna dahil oldu. İkinci yarının 12 maçın 57. dakikasında Kocaelispor gole çok yaklaştı. Amaral’ın ortasında Tanque topa kafası ile meşin yuvarlak üst direkten döndü.

KARŞILIKLI GOLLER

Maçın 62. dakikasında savunma arkasına sarkan Amaral, Kerem tarafından düşürüldü ve Kocaelispor penaltı kazandı. Candeias topun gerisine geçti ancak topu Tanque’ye bıraktı. Tanque topu tam sol köşeye gönderdi ve Kocaelispor maçta 1-0 öne geçti. Sarı kartı bulunan Kerem’e ikinci kartın verilmemesi de şok etti. 70’de Çorum ekibi beraberliği buldu. Nalepa’nın köşe vuruşunda Ahmet Sağat’ın kafa vuruşunda top ağlara gitti. “1-1” 75’te sağdan yapılan ortada Beridze kafayı vurdu, top sağ kale direğinden döndü.

SON NEFESTE!

80’de Mert’in şutunda top direği yaladı. 83’te Candeias’ın şutunda kaleci Hasan Hüseyin topu kontrol etti. 85’te sağdan yapılan ortada Atabey kafayı vurdu, top soldan az farkla dışarıya çıktı. 90’da Mesut Can ceza sahası içindeki pozisyonda topu kaleye gönderemedi. 90+4. dakikada uzun gönderilen topu Atabey, Tanque’ye indirdi. Brezilyalı kontrol ettiği ve topu sol ayağının dışı ile ağlara gönderdi. “2-1” Golün ardından yaşanan sevinç görülmeye değerdi. Maçta başka gol olmadı ve Kocaelispor, Çorum’u 2-1 mağlup ederek puanını 26’ya çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Kocaelispor Milli aranın ardından 26 Kasım’da deplasmanda Giresun ile karşılaşacak.