Ölen Kişinin Doğalgaz Aboneliği Nasıl İptal Edilir?
Hayatını kaybeden bir kişinin abonelerini İptal ettirebilmesi için yasal varisi gerekir. Vefat eden kişi eğer bir miras mektubu bırakmış ise miras mektubunda adı geçen kişi doğalgaz aboneliğini kolaylıkla iptal edebilmektedir. Aynı şekilde varis belirlenmiş olan kişiler de yine ölen kişi adına doğalgaz aboneliğini iptal edebilmektedir. Ancak ölen kişi herhangi bir mirasçı belirlememiş ise bu durumda mahkeme tarafından atama yapılmaktadır. Atama yapıldığı takdirde akrabaları da işlem yapabiliyor. Ancak akrabaların birinci dereceden olması önemli.
Doğalgaz Aboneliğini Bir Başkası Kapatabilir Mi?
Doğalgaz aboneliğini bir başkası kapatabilmektedir. Kapatabilmek için yasal olarak temsilci olmak gerekir. Eğer bir kişi ölmüş ise onun yerine mirasçısı ya da birinci dereceden aile üyesi doğalgaz üyeliğini sonlandırabilmektedir. Aynı adreste ikamet eden kişiler de mahkeme kararına bağlı olarak doğalgaz aboneliğini iptal edebilmektedir.
Doğalgaz Abonelik İptal Ücreti Var Mı?
Doğalgaz abonelik iptali için belirli bir ücret belirlenmiştir. İşlem ücreti olarak da bilinen doğalgaz abonelik iptal ücreti her sene değişiklik gösterebilmektedir. Az miktarda alınan doğalgaz abonelik iptal ücretine katma değer vergisi de dahil edilmiştir. İşlem ücreti ve katma değer vergisi ödendikten sonra doğalgaz aboneliği iptal ettirilebilmektedir.
Ödeme yapılması ise zorunlu tutulmaktadır. Doğalgaz için şubeden işlem yapılıyor ise nakit ödeme yapılabileceği gibi banka kartı ya da kredi kartı da tercih edilebilmektedir. Online iptal yapıldığında ise çevrim içi ödeme araçları ile iptal bedelinin yatırılması gerekir.
Ölen Kişinin Doğalgaz Aboneliği Devredilir Mi?
Ölen bir kişinin doğal gaz aboneliği devredilebilmektedir. Doğalgaz abonelerinin devir almak isteyen kişilerin işlem yapması gerekir. Ölen kişi ile olan yakınlığa bağlı olarak işlem yapılabilmektedir. Ölüm belgesinin yanı sıra diğer belgeler ile başvuru yapılması gerekmektedir. Bu durumda devir için işlemi için ödeme yapılması da istenebilmektedir. Ölen bir kişinin doğalgaz aboneliği var ise abonelik yeni bir kişiye devredilebilmekte ya da iptal edilebilmektedir.
Ölen Kişinin Doğalgaz Aboneliği İptal Ettirilmezse Ne Olur?
Ölen bir insanın doğal gaz aboneliği İptal ettiği çok yerde farklı problemler ya da karşılaşılabilir doğalgaz aboneliği yasal olarak devam edeceği için o durumda kullanınca satış olacak. Dolayısıyla kaçak olarak doğalgaz kullanmamak adına önlem kişinin abonelerinin ya devredilmesi ya da iptal ettirilmesi gerekir. Ölen kişinin doğal gaz aboneliğinin iptal ettirilebilmesi ya da devredilebilmesi için mirasçı ya da kişinin ailesinden olmak gerekir.
Ölen Kişinin Doğalgaz Aboneliğini İptal Ettirmek için Hangi Belgeler İstenir?
Ölen bir kişinin eğer doğal gaz aboneliği var ise aboneliği iptal ettirmek için bazı belgeler gerekir. Bu belgeler olmadan iptal ve devir işlemleri yapılamamaktadır. Ölen kişinin doğal gaz aboneliğini iptal ettirmek için istenen belgeler şu şekilde sıralanabilir:
- Ölüm belgesi
- Mirasçı (veraset) belgesi
Bu iki belge ile ölen kişinin doğalgaz aboneliği iptal edilebilmektedir. Bu belgeler ile doğalgazın bağlı olduğu ana merkeze gidilmeli ve işlemler burada yaptırılmalıdır. Bu süreç için online işlemler bazı firmalar tarafından yetkilendirilmemiştir.
Doğalgaz Abonelik İptalinde Geri Ödeme Alınır Mı?
Ölen kişinin ardından doğalgaz aboneliği iptal edilir ise geri ödeme alınabilmektedir. Yapılacak olan geri ödeme veraseti olan ve iptal başvurusu yapmaya yetkili kişinin belirlediği hesaba yatırılacaktır. Bazı durumlarda hesaba aktarım yapılırken bazen ise elden teslim işlemi de yapılabilmektedir. İptal işlemini yapan kişi geri ödemeyi alabilir.
Değerli NoktaGazetesi.com.tr okurları,
NoktaGazetesi.com.tr ekibi olarak Türkiye'de ve dünyada yaşanan, haber değeri taşıyan gelişmeleri sizlere en hızlı, tarafsız ve kapsamlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bu süreçte sunduğumuz haberlerle ilgili eleştiri, görüş ve yorumlarınız bizim için çok değerli. Ancak, karşılıklı saygı ve hukuka uygunluk çerçevesinde, daha sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmak adına yorum platformumuzda uyguladığımız bazı kurallarımız bulunmaktadır.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (diğer okurlara yönelik olanlar da dahil) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık içermesi durumunda, yorum editörlerimiz bu yorumları onaylamayacak ve silecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar arasında aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemleri de yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur, bu nedenle bu tür yorumlar da NoktaGazetesi.com.tr sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu kanıtlanamayan iddia, itham ve karalama içeren, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmaz ve silinir. Aynı şekilde, bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmaz ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Diğer web sitelerinden alınan bağlantılar NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılamaz.
NoktaGazetesi.com.tr yorum alanında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan kullanıcıya aittir, NoktaGazetesi.com.tr bu sorumluluğu üstlenmez.
NoktaGazetesi.com.tr'de yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yer alan Kullanım Koşulları'nı ve Gizlilik Sözleşmesi'ni okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Kurallarımıza uygun şekilde saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun yorumlarınız için teşekkür ederiz.