Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Olimpiyatları kasıp kavuran Paulo Egonu kimdir? Voleybolcu Egonu kaç yaşında? Nereli?

Olimpiyatlarda aldığı sayılarla adından çokça bahsedilen İtalya Kadın A Milli Takımı oyuncularından Paulo Egonu kimdir? Kaç yaşında?

Olimpiyatlarda aldığı sayılarla adından

İtalyan voleybolcu Paola Egonu, İtalya Kadın A Milli Takımı’nın öne çıkan oyuncularından biridir. 1998 doğumlu Egonu, 1.95 metre boyunda ve pasör çaprazı olarak görev yapmaktadır. 2015 yılından beri İtalya Kadın A Milli Takımı’nda yer alan Egonu, 2024 Paris Olimpiyatları’nda ülkesine altın madalya kazandırmak için mücadele edecektir.

Paola Egonu, İtalya’nın Cittadelle şehrinde Nijeryalı bir anne ve babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Voleybola doğduğu şehirde başlamış olan Egonu, İtalya’nın en yetenekli pasör çaprazlarından biri olarak dikkat çekmektedir.

KULÜP KARİYERİ

25 yaşındaki Paola Egonu, voleybol kariyerine 2013 yılında Club Italia Crai’de başladı. Burada dört sezon geçirdikten sonra, 2017-2018 sezonunda İtalya Serie A1 ekiplerinden Igor Gorgonzola Novara’ya transfer oldu. 2019-2020 sezonunda ise bir diğer İtalyan kulübü Imoco Volley Conegliano’da oynadı. 2022-2023 sezonunda Türkiye’nin VakıfBank takımında mücadele eden Egonu, burada geçirdiği bir sezonun ardından yeniden İtalya’ya döndü ve Allianz Vero Volley Milano ile sözleşme imzaladı. Yeni sezonda da Milano forması giyecek.

SMAÇ YÜKSEKLİĞİ 3,44 METRE

1.95 metre boyundaki pasör çaprazı, kulüp kariyerinde pek çok başarıya imza attı. İtalya’daki kariyerinde 2 Serie A1 şampiyonluğu, 5 İtalya Kupası, 4 İtalya Süper Kupası, 2 CEV Şampiyonlar Ligi ve 1 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası zaferi yaşadı. VakıfBank ile geçirdiği bir sezon süresince ise Türkiye Kupası ve CEV Şampiyonlar Ligi’nde kupa kazandı. Paola Egonu, uzun boyuyla dikkat çeken bir voleybolcudur. Şu ana kadar kaydedilmiş en yüksek smaç yüksekliği 3,44 metredir. Ayrıca, havada uzun süre asılı kalabilen Egonu’nun blok yüksekliği ise 3,30 metredir.

ALDIĞI ÖDÜLLER

2016 – Avrupa Olimpiyat Eleme Turnuvası ‘En İyi Smaçör’

2018 – Montreux Volley Masters ‘En Değerli Oyuncu’

2018 – FIVB Dünya Şampiyonası ‘En İyi Pasör Çaprazı’

CEV Şampiyonlar Ligi 2018–19 ‘En Değerli Oyuncu’

2019 – İtalyan Süper Kupası ‘En Değerli Oyuncu’

2019 – FIVB Voleybol Kadınlar Kulübü Dünya Şampiyonası ‘En Değerli Oyuncu’

2021 – CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası ‘En Değerli