Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Olimpiyatların dikkat çekici ismi Luana Alonso Olimpiyat Köyü’nden uzaklaştırıldı

Paraguaylı yüzücü Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü’nden “uygunsuz koşullar” gerekçesiyle çıkarıldı.

Paraguaylı yüzücü Luana Alonso,

Paraguaylı Olimpiyat yüzücüsü Luana Alonso, Paris Olimpiyat Köyü’nden “uygunsuz davranışlar” nedeniyle çıkarıldı. Olimpiyatların öne çıkan sporcularından biri olarak bilinen Alonso, takımının aldığı karar doğrultusunda köyden ayrılmak zorunda kaldı. Sporcuların antrenman ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılamak üzere konakladığı köyde meydana gelen bu olay, Olimpiyatlar sırasında büyük bir etki yarattı. Paraguay takımının, Alonso’nun 11 Ağustos Pazar günü sona erecek yarışmanın sonuna kadar köyde kalmasına izin vermediği belirtildi.

‘UYGUNSUZ ORTAM YARATMA’ İDDİASI

Paraguay Olimpiyat Komitesi Başkanı Larissa Schaerer, ünlü yüzücü ve sosyal medya fenomeni Luana Alonso’yu Olimpiyat Köyü’nden uzaklaştırdı. Schaerer, Alonso’nun uzun süre beklenen performans kriterlerini karşılamadığını belirtti. Paris Olimpiyatları’nın açılış gününde emekliliğini açıklayan Alonso’nun, köye sivil kıyafetlerle geri döndüğü iddia edildi. Daha önce Tokyo Olimpiyatları’nda da yarışan Alonso, bu kez takım arkadaşları arasında “uygunsuz bir ortam” oluşturmakla suçlandı.

‘BAZI SORUNLAR YAŞADIK’

Başkan Schaerer, “Alonso’nun uzun bir süredir yüksek performanslı bir sporcu için gerekli kriterleri karşılamadığını belirttik” dedi. Ayrıca, Alonso’nun antrenörü tarafından bildirilen bu durumun, sporcuların Olimpiyat Oyunları sonrasında değerlendirileceğini ifade etti. Schaerer, “Bu süreçte kendisiyle bazı sorunlar yaşadık” şeklinde ekleme yaptı.

EMEKLİLİĞİNİ AÇIKLADI

Olimpiyatlarda 100 metre kelebekte mücadele eden Luana Alonso, yarı finallere geçişi kıl payı kaçırarak altıncı sırada kaldı. Performansında gözle görülür bir düşüş yaşayan Alonso, kendi etkinliği sonrasında yüzme sporundan emekli olduğunu duyurdu. Schaerer, “27 Temmuz Cumartesi günü yarıştıktan sonra emekliliğini açıkladı. Bu kararı önceden bilmiyorduk; antrenörünün bile haberi yoktu. Ancak bu, saygı duyulması gereken bir karar” şeklinde konuştu.

Alonso, sosyal medya hesabından emekliliğini duyurdu:

Artık resmileşti! Yüzmeden emekli oluyorum! Yüzme; hayal kurmama izin verdiğin için teşekkür ederim, bana savaşmayı, denemeyi, azmi, fedakarlığı, disiplini ve daha pek çok şeyi öğrettin. Sana hayatımın bir bölümünü verdim ve bunu dünyadaki hiçbir şeye değişmem çünkü hayatımın en iyi deneyimlerini yaşadım, bana binlerce sevinç, diğer ülkelerden her zaman kalbimde taşıyacağım arkadaşlar, eşsiz fırsatlar verdin. Bu bir veda değil, yakında görüşürüz

Olimpiyat Köyü’nden ayrıldıktan sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giden Luana Alonso, ileride Spor Bakanlığı’na aday olmayı düşündüğünü de ifade etti.