Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ölümü İzmit’i yasa boğmuştu. İsmi oraya verilecek

Kentin geniş bir kesimi tarafından tanınan, İzmit Eren Camii eski İmam Hatibi Süleyman Peker, 2021 yılında koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Süleyman hocanın adı yaşatılacak

Kentin geniş bir kesimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı 15 Haziran Perşembe günü Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yönetiminde gerçekleşmesi beklenen meclis toplantısında 100 gündem maddesi görüşülerek karara bağlanacak.

KORONA’YA YENİLMİŞTİ

Gündem maddelerinden biri de merhum Süleyman Peker hoca ile ilgili. Kocaeli’de geniş bir kesim tarafından tanınan, İzmit Eren Camii eski imam hatibi 56 yaşındaki Süleyman Peker, 2021 yılının nisan ayında koronavirüse yakalanmıştı. TV 41’de dini programlar yapan, aynı zamanda hac ve umre organizasyonu işiyle de uğraşan Peker, ne yazık ki Koronavirüs nedeniyle hayata gözlerini yummuştu.

İSİMSİZ İMAR YOLUNA

Kentin sevilen isimlerinden biri olan Süleyman Peker için Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi İsimlendirme Komisyonu, İzmit Körfez Mahallesi Şehir Rafet Karacan Bulvarı ile Berk Sokak arasında kalan isimsiz imar yoluna Süleyman hocanın adını verecek.
Konuyla ilgili madde ise şu şekilde:
“İsimlendirme Komisyonu’nun, İzmit İlçesi, Körfez Mahallesi, Şehit Rafet Karacan Bulvarı ile Berk Sokak arasında kalan, İzmit Eren Camisi’nin önünde bulunan (2553 ada 1 parsel) isimsiz imar yoluna, İzmit Eren Camii eski imamı Merhum Süleyman PEKER isminin verilmesi ile ilgili raporu,”