Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hürriyet: Ön seçimi ben istedim

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten ilginç çıkış: Ön seçimi ben istedim.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

CHP İl Başkanı Bülent Sarı, uzun bir süredir İzmit ve Körfez ilçelerinde belediye başkan adayının ön seçimle belirlenmesini istiyor ve konuyu dillendiriyordu. Yakın bir zamanda Genel Merkeze giderek partinin talebini ileten İl Başkanı Sarı’nın da sürece katkısıyla İzmit ve Körfez’de belediye başkan adayının ön seçimle belirlenmesi noktasında MYK’dan karar çıktı.

MERAK EDİLİYORDU

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ön seçim kararının ardından aday olup olmayacağı merak edilirken, yaklaşık yarım saat önce konuyu netliğe kavuştu. Hürriyet ön seçimi kendisinin istediğini belirterek, alınan karar doğrultusunda ön seçimde aday olacağını duyurdu.

“BELEDİYE BAŞKANI İSTEDİ”
İşte İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in o açıklaması:
“Ön seçim talebim neticesinde bu akşam Sayın Genel Başkanın MYK’da “belediye başkanı istedi” diyerek ön seçim kararı vermesi örgütün motivasyonu, üyelere değer verilmesi ve heyecana ortak edilmesi için çok önemlidir ve doğru bir karardır.

İZMİT’E ATANMAMLA İLGİLİ KARAR GETİRİLMİŞTİ
Genel başkanımızla ve yetkili genel başkan yardımcıları ile uzun süre istişarelerde bulunduk ve anketlerde yüzde 72 gibi memnuniyet çıkması sonucu bundan 2 hafta önce sayın genel başkan hızlıca İzmit’e dosya vermemi istemişti. Ve o hafta MYK ve PM gündemine İzmit’e atanmamla ilgili apar topar karar getirilmişti.

PM GÜNDEMİNDEN ÇIKARTMIŞTIM
Ancak hem sayın genel başkandan hem de genel başkan yardımcısı Gökan Zeybek’ten rica ederek İzmit İlçe Başkanımızın da bilgisi dahilinde ismimi PM gündeminden çıkartmıştım. Ve bu şekilde atamanın doğru olmadığını illaki İzmit için adaylık olacaksa aday adaylarına ve üyelerimize haksızlık olmaması açısından gerekirse ön seçim alternatifi değerlendirilmeli demiştim.

ÖN SEÇİMDE HEMFİKİR OLDUK
Bu süre zarfında yapılan görüşmeler ve pazartesi akşamı Sayın Genel Başkan ile yaptığımız telefon görüşmesi neticesinde ön seçim konusunda hem fikir olduk ve ön seçime girerek İzmit’e aday olmaya karar verdik.
Yıllar sonra bu heyecanın yaşanmasında katkısı olan biri olarak en güçlü şekilde ön seçimden çıkarak yeniden İzmit’te tarih yazacağız.“